Treća godina neprestanog pisanja feljtona polako izmiče. I, tako, u nedostatku inspiracije, pitam se o čemu pisati. O čemu prethodno nisam pisala? Nakon tri godine pisanja feljtona o ljubavnim nezgodama i zgodama, iza mene je priličan broj feljtona. Vjerujte mi, kad šest mjeseci objavljujete jedan feljton svakog tjedna, pitate se vrlo često o čemu sljedeće pisati. Ako mi ne vjerujete, probajte. Dušebrižnici će dati svoj sud. Reći će kako je ljubav nepresušna, vječna inspiracija. Ali, vrlo često to može prerasti u prazna naklapanja o pjevu ptica. To nikako ne bih htjela. Ljubav zaslužuje ipak više.

Zašto je dobro smijati se?

Pa sam se pitala što želim dati, poručiti ženskim čitateljicama (znam kako ovdje haraju i čitatelji, ali ovog puta…), i od svih savjeta (nazovimo ih savjetima), nekako mi se kao najbolji savjet činio: smijeh. Smiješite se. 24/7. Ne kažu bezrazložno da je smijeh lijek. Ima nešto u toj rečenici. Smijeh nam pomaže pri opuštanju. Lakše je prebroditi teškoće uz smijeh. Jedna je pametna glavica rekla: Da bi se osmjehnuo, čovjek treba pokrenuti sedamnaest mišića, a četrdeset i tri da bi se namrštio. Stoga činite ono što morate s osmijehom, to će vas stajati mnogo manje truda. Pa sam tako i ja željela poželjeti vam nešto što od vas neće tražiti mnogo truda, što će vam lijepo stajati i što će, osim vama, činiti dobro i drugima.

Što kad smo uvjereni da se ne možemo smijati?

Razmislite opet. Shvaćam, nije nam uvijek lako nasmiješiti se. Ali, osmijeh uvijek treba zadržati na usnama. Smiješite se. Makar, ponekad, na silu. Vjerujem da je od ponekog osmijeha na silu gora gorčina, mrštenje i tuga. Razmislite opet. Ma, život je kratak, žene, prekratak. Zvuči kao kakav klišej, ali što imamo od života koji nije ispunjen smijehom? Sigurna sam da imamo mnoštvo razloga za osmijeh: ljubav, obitelj, posao, prijateljice, zaljubljenost… Sve su to razlozi za osmijeh. Problem nastaje ako ljubav poistovjećujete samo s romantičnom ljubavlju. Ljubav stiže u različitim oblicima. Imate zadatak: zapitajte se u kojim sve stiže ljubav.

Pročitaj i ovaj blog. 

Osmijeh Smešite se 24/7

Nasmiješeni ljudi su uspješniji

Ma, tako je lako nasmiješiti se! Pokažite zube!

Što vas najviše usrećuje? Sigurna sam da ono što vas usrećuje uključuje i neprestani osmijeh od uha do uha. Mislite na ono što vas usrećuje. Otvorite prozore i vrata svoje kuće. Pustite vedrinu unutra. Neka se zauvijek nastani. Postoji svakodnevno mnoštvo razloga da se odvažimo, ohrabrimo, nasmiješimo životu.

Još jedan zadatak:

1. Smijte se prošlosti. Ionako je prošla. Nećemo se vraćati njoj.

2. Smijte se sadašnjosti. Ovdje je. Šteta je potratiti je.

3. Smijte se budućnosti. Nikad ne znamo što sa sobom nosi. Dočekajmo je s osmijehom od uha do uha.

Nataknite sunčane naočale s ružičastim staklima na nos. Odmah. I nosite ih, prema mojoj želji, najmanje 12 sati na dan.

Izvor fotografija: www.cosmopolitan.hr


Ela Vujanić – “La vie est belle.” Jasno, kratko… Prikladno. 

Comments