Iako su naočare za vid veoma popularne u poslednje vreme (toliko da ih nose i oni kojima nisu potrebne, naravno, bez dioptrije), one mogu predstavljati pravi problem kada je šminka u pitanju. Šta je da, svakako, a šta ne, nikako?

Evo nekoliko saveta:

Tamne senke: Smokey eyes sačuvajte za prilike kada nosite sočiva, jer tamna senka kroz naočare može da izgleda baš mračno. Umesto toga koristite svetlije nijanse, a eventulno na pregibu dodajte malo tamnije nijanse.

Ajlajner: Potrudite se da uklopite boju ajlajnera sa bojom okvira naočara. Uz crne okvire kombinujte crni, sivi ili eventualno plavi ajlajner, odnosno, neka nijansa ajlajnera bude nekoliko nijansi svetlija od naočara. Ajlajner možete malo razmazati vatom, da ne bi bila previše oštra linija.

Trepavice: Uvijajte trepavice od korena ka vrhu pre nego što stavite maskaru. Potom, maskara naravno ide u više slojeva da bi vam oči bile krupne i otvorene. Takođe, ne stavljajte je na donje trepavice jer će stvoriti senku pa ćete delovati umorno.

Naocare Šminka i naočare: Izbegnite najčešće greške

Seksi našminkane i sa naočarima

Koža: Noseći naočare akcenat jeste na vašim očima, ali to nije razlog da preskačete ostatak lica. Uskladite puder sa nijansom tena. Celo lice će vam biti ujednačeno i blistavo.

Korektor: Uz naočare je ključno odabrati pravu nijansu korektora. Ponovo, vodite računa o tenu i puderu.

Debljina okvira: Tanak okvir – tanka linija ajlajnera, deblji okvir – deblja linija. Ne mešajte suprotno jer će naglasiti oči na pogrešan način.

Obrve: Ponekad se toliko fokusiramo na oči, lice, usne, a zaboravimo na obrve. Što je greška, razume se. Vodite računa da uvek budu lepo očupane, uredne, a ako je potrebno malo ih “doradite” olovkom za obrve.

Izvori: resimbul.com, beautyhigh.com


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

 

Comments