4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Nema sumnje da su naše misli najmoćnija alatka koju posjedujemo. Početak sveg materijalnog leži upravo u mislima i vizuelizaciji, bilo da se radi o tehnološkom otkriću ili frizuri koju nosimo. Da bi nešto postalo vidljivo i stvarno potrebno je prvo stvoriti jasnu predstavu u mislima. Vjerovali ili ne, isto važi i kada je u pitanju mršavljenje.

Hipnoterapeutkinja i specijalista u oblasti mršavljenja putem hipnoze, Kler Benson (Claire Benson) donosi nam nekoliko savjeta.

Vjerujte da vi to mozete Smršajte pomoću trikova hipnoterapeuta

Vjerujte da vi to možete

Obratite pažnju na izbor riječi

Nikada ne koristite izraz “izgubiti kilograme”. Zašto? Obično, kada nešto izgubimo, želimo to i da vratimo i, u ovom slučaju, upućujemo pogrešnu poruku svojoj podsvijesti. Zato koristite izraze kao što su “smršati”, “smanjiti kilažu”, “osloboditi se viška kilograma”.

Koristite svoju unutrašnju snagu

Svi posjedujemo neograničenu unutrašnju snagu koja nam pomaže da se uhvatimo u koštac sa stvarima koje nam se dešavaju u životu. Treba da postanemo svjesni da nema prepreke koju nismo u stanju da pređemo. Pitajte sebe šta vam je potrebno da biste se oslobodili suvišnih kilograma. Zatim poslušajte odgovore. Možda je to, na primjer:

Znanje o namirnicama i količini hrane koju treba da unosite

Odlučnost kako biste mogli da se držite zacrtanog plana i da se oduprete iskušenjima

Motivacija da promijenite ono što treba da se promijeni

Pridrzavajte se plana budite entuzijasticni Smršajte pomoću trikova hipnoterapeuta

Pridržavajte se plana, budite entuzijastični i posmatrajte kako se približavajte cilju

Vjera da vi to možete!

Mentalni trening

Mnogi sportisti koriste moć imaginacije kako bi se spremili za utakmicu ili trku. Probajte i vi ovaj trik! Zamislite kako govorite “ne” hrani koja vas mami. Stvorite čvrstu mentalnu sliku sebe kako jedete zdravu hranu koja vam pomaže da smršate.

Vodite dnevnik ishrane

Vođenje ovakvog dnevnika pomoći će vam da pratite koliko kalorija dnevno unosite, ali i da utvrdite koji vam je kritičan dio dana, sedmice, mjeseca, tj. u kojem periodu treba da obratite više pažnje na unos kalorija.

Planiranje obroka

Planiranje obroka je veoma važno u procesu mršavljenja. Uvijek treba da znate kada ćete i šta ćete da jedete. Planirajte i kupovinu namirnica i kupujte samo ono što će vam pomoći da postignete svoj cilj. Takođe, važno je da “loše” namirnice sistematski smjestite daleko od sebe kako ne biste došli u iskušenje da gricnete nešto.


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Editors choice