Ne govorite ako nemate šta da kažete

A kad govorite, drugi vas pažljivo slušaju i vaše reči ih podstiču na razmišljanje. Vaša uverenja su promišljena i proživljena, pa je ono što izlažete ubedljivo, jer je za vas istinito i dolazi iz srca. Nikada ne pokušavate da nekog ubedite, ili navedete na neke zaključke, prosto, zastupate svoje stavove i spremni ste da se za njih maksimalno založite. Često se iznenadite kad posle nekog vremena shvatite ili osetite da drugi zaziru od vas i da su čak ljubomorni na vas, iako se vama čini da za to nemaju nikakvog razloga. Niste vi ništa bolji od njih – ali oni misle da jeste i to im se ne sviđa.

Pošteni ste

Snaga vašeg poštenja često dovodi ljude oko vas u nezgodnu situaciju, jer su oportunisti, manipulatori i naviknuti da se služe lukavstvom. Ponekad pokušavaju da vas iskoriste, smatrajući vaše poštenje za naivnost i glupost, a ponekad bivaju postiđeni. Vas ili vole i poštuju, ili vas uopšte ne vole, ali nekako moraju da vas poštuju.

Volite smislene razgovore

Umete vi i da ćaskate, kad je to potrebno da bi se drugi osećali prijatno. Ali vas zamaraju površni razgovori i presrećni ste kad sa nekim možete da razgovarate o smislu života, filozofiji, umetnosti, knjigama, duhovnosti, o onom nečem višem čemu stremite i što vas uzbuđuje i nadahnjuje. Ponekad se dešava da oni koji ne poznaju tu vašu stranu, jer ne uspevaju da “dobace” do vaših interesovanja i dubina, bivaju svedoci takvih razgovora koje vodite sa drugima. I misle kako se folirate ili kakav ste vi u stvari, zanesenjak. A vas bolno pogađa svest o tome da svakodnevna komunikacija isisava vašu energiju i da su retki oni sa kojima možete da razmenjujete energiju na istom nivou i da se posle toga osećate osveženo i ispunjeno.

Naslovna fotografija: instagram.com/yana_leventseva

Brankica Milošević

Comments