Ko se boji flerta još? Da li postoji granica koju pogled mora preći da bi se s punim pravom nazvao flertom? Tekst pred vama je namenjen svima onima koji vole da flertuju i žele da saznaju nešto više o flertu.

U jednom starom zakonu u Arizoni naglašeno je da blago zadirkivanje u razgovoru i flertovanje mogu biti kažnjivi sa trideset dana zatvora.

U viktorijansko doba lepeze su imale značajnu ulogu prilikom flertovanja. Naime, lepeza stavljena preko srca jasno je signalizirala muškarcu da je on taj koji je uspeo da osvoji njeno srce.

Postoji oko pedeset neverbalnih znakova koji žene koriste za flertovanje. Prvi na listi je svakako neizbežno igranje s kosom.

U današnje vreme se najviše flertuje putem interneta i mobilnog telefona.

U flertu uživaju i životinje – sisari, ptice, gmizavci, pa čak i neke vrste riba koje imaju svoje rituale flertovanja.

Istraživanja pokazuju da osobe koje flertuju imaju više belih krvnih zrnaca u svom telu. Ove ćelije su važne za imunitet i stanje organizma uopšte.

flert Snimi ovo: Zanimljive činjenice o flertu

Flert je zabavan, a i zdrav

Moguće je i preterati sa nekim signalom prilikom flertovanja. Prema statističkim podacima najčešća greška prilikom flerta je previše kontakta očima, koje lako može da se pretvori u neumesno piljenje.

Čak 89% pripadnica lepšeg pola priznalo je da se nikada ne bi odvažilo da prve započnu flert.

Jedno istraživanje je pokazalo da osobe koje najviše flertuju uvek dobijaju i najviše pažnje.

Flert je univerzalna pojava. Kada flertuju, osobe iz svih krajeva sveta uglavnom šalju slične signale osobi koja im se dopada.

Danas se flert ne vezuje samo za slobodno vreme i izlaske. Sve više se flertuje na poslu, na putu od kuće do škole, u prodavnici i slično.

Flertovanje dobija na kvalitetu sa godinama. Naime, istraživanja pokazuju da će osobe koje su prešle tridesetu flertovati veštije i sa lakoćom.

Žensko oružje prilikom flerta je dubok i značajan pogled, dok će muškarci najčešće udahnuti duboko, kako bi povećali grudni koš.

Izvori fotografija: b92.net, zena.blic.rs

Prethodne tekstove iz serijala “Snimi ovo” možete pročitati ovde.


Sonja Josipović sebe smatra devojkom koja uživa u trenucima tišine koja joj uvek donese novu dozu inspiracije. Voli da piše i čita knjige, ali i da se druži sa ljudima od kojih može nešto novo da nauči. Osim sa rečima uživa i u igranju sa svojim zekom, koji joj često ne dozvoljava da neke svoje tekstove privede kraju. Voli svako godišnje doba, sve oblike umetnosti i sve vrste slatkiša (izuzev žele bombona). Autorka je bloga Svet obojen rečima.

Comments