Nesumnjivo je mnogima omiljeni Diznijev (Disney) lik iz crtaća, a koliko zapravo znate o njoj? Donosimo vam 15 interesantnih činjenica o preslatkoj mišici koju karakterišu crvena haljina na tufne, nezaobilazne cipele na štiklu, duge trepavice i velika mašna!

– Mini Maus (Minnie Mouse) se prvi put pojavila 18. novembra 1928. godine u filmu “Steamboat Willie”. Za kompaniju Dizni, ovaj datum se smatra njenim “rođendanom”.

– Mini Maus se sa svojim Mikijem (Mickey Mouse) zajedno pojavila u oko 73 animirana filma.

– Mnoge žene su do danas pozajmljivale glas ovoj Diznijevoj junakinji. Prva je bila glumica Marselit Garner (Marcellite Garner), zatim Telma Bordman (Thelma Boardman), pa Rut Kliford (Ruth Clifford), a od 1986. godine glas joj pozajmljuje Rusi Tejlor (Russi Taylor).

– Mini Maus je poznata širom sveta, a u Diznilendu je nesumnjivo omiljeni lik (naravno, uz Mikija), sa kojim verovatno niko nije propustio da se fotografiše.

– Njeno pravo ime je Minerva Mini Maus.

138 Snimi ovo: Zanimljive činjenice o Minnie Mouse

Neodoljivo šarmantna

– Ime njenog oca je Markus Maus (Marcus Mouse), a majke Mardži (Margie Mouse). Oni su farmeri, a prvi put su se pojavili u stripu “Mr Slicker and the Egg Robbers”.

– Deda Mini Maus je Maršal (Marshall Mouse), a baka Matilda (Matilda Mouse).

– Mala slatka mišica obožava da nosi haljine u crvenoj boji, ali je ipak poznatija po svojim cipelama na štiklu.

– Iako mnogi misle da su Miki i Mini samo momak i devojka, oni su se zapravo venčali 1932. godine u epizodi “Mikijeva noćna mora”. Koja ironija…

– Njen omiljeni ljubimac je maca Figaro.

– Najbolja prijateljica joj je Pata (Daisy Duck).

228 Snimi ovo: Zanimljive činjenice o Minnie Mouse

Neprolazna romantika

– Interesovanja su joj raznovrsna. Tako Mini Maus obožava ples, muziku, šoping, baštovanstvo, modu, filmove, odlazak na romantične večere, ali ipak najviše uživa u provođenju vremena sa svojim Mikijem.

– Mini je ljubazna, slatka i umiljata mišica koju svi u društvu obožavaju. Mada, ima i ona svoje “žute minute” kada se razbesni.

– Kao i Mikija, i nju je stvorio Ub Iverks (Ub Iwerks) u saradnji sa Voltom Diznijem (Walt Disney).

– Verovali ili ne, ova slatka mišica će u novembru ove godine napuniti 85 godina.

Izvori fotografija: daniellealcorn.wordpress.com, mickeymousefreewallpaper.blogspot.com


Marina Luković je novinarka koja za sebe kaže da je bedno piskaralo i dosada koja svuda voli da gura nos. Obožava putovanja, čokoladu, Minnie Mouse, svoje prijatelje i smejanje do suza. Veliki je optimista, a paničar po potrebi. Uvek je spremna da pomogne drugima. Ne podnosi ljudsku glupost, licemerje i primitivizam. Životni moto joj je “Carpe Diem”, a vodi se i onim “Dream Big or Go Home!”

Comments