U današnjoj rubrici bavićemo se isključivo prevarom u muško – ženskim odnosima. Pred vama su rezultati nekih istraživanja i najzanimljivije činjenice vezane za ovaj fenomen o kojem se slabo priča.

Muškarci nisu ništa skloniji prevari nego žene. Istraživanja pokazuju da su ženske afere opasnije, jer se pripadnice lepšeg pola unose emocionalno u novu vezu.

Muškarci se najčešće upuštaju u afere sa ženama koje poznaju. Rezultati brojnih istraživanja su pokazala da se preko 60% prevara dogodi upravo na radnom mestu.

Iako damama možda ne deluje tako, ali većina muškaraca prezire sebe nakon prevare.

Prevara nekada može da poboljša kvalitet braka. Ukoliko se desi suočavanje sa partnerom, muškarac može istinski da se pokaje, te da shvati kako ipak želi da ostane kraj supruge, čije kvalitete ponovo počinje da primećuje.

varanje Snimi ovo: Zanimljive činjenice o prevari

Većina muškaraca voli svoje supruge, čak i dok ih varaju

Žene najčešće znaju ako ih partner vara, ali se to čak ni sebi ne usuđuju priznati.

Iako se nezadovoljstvo seksualnim životom navodi često kao glavni razlog prevare, istraživanja pokazuju da muškarci “beže” od partnerki ukoliko osete da postaju emocionalno nezadovoljni.

Pornografija i prevara nisu povezani.

Prva istraživanja vezana za prevaru su rađena 1953. godine. Prema tadašnjim rezultatima oko 50% muškaraca i 26% žena je prevarilo partnere do svoje četrdesete godine.

Osveta je jedan od čestih razloga zbog kojih žene odlaze u naručje drugog muškarca.

Muškarcu je potreban osećaj bitnosti. Ako im toga osećaja manjka u domu, veće su šanse da potraži nekoga kraj koga mu tog osećaja neće manjkati.

Jedno istraživanje u Americi pokazalo je da se oko 75% partnera oženi ili uda za ljubavnika odmah nakon razvoda.

Izvori fotografija: zadovoljna.dnevnik.hr, zenskikafe.com

Prethodne tekstove iz serijala “Snimi ovo” možete pročitati ovde.


Sonja Josipović sebe smatra devojkom koja uživa u trenucima tišine koja joj uvek donese novu dozu inspiracije. Voli da piše i čita knjige, ali i da se druži sa ljudima od kojih može nešto novo da nauči. Osim sa rečima uživa i u igranju sa svojim zekom, koji joj često ne dozvoljava da neke svoje tekstove privede kraju. Voli svako godišnje doba, sve oblike umetnosti i sve vrste slatkiša (izuzev žele bombona). Autorka je bloga Svet obojen rečima.

Comments