Iako je svaka žena priča za sebe, neki istraživači su se, ipak, malo pozabavili i ispitivanjem lepšeg pola. Da li su žene komplikovane ili nisu, prosudite nakon čitanja ovog teksta.

– Kada je reč o sredstvima za kontracepciju, više od 50 odsto devojaka bi volelo da njihov partner pije kontraceptivne pilule, kada bi se takve pilule izumele i za muškarce.

– Žene su otpornije i dugovečnije, iako su muškarci fizički jači od žena.

– Možda je ovo činjenica koja se neće dopasti damama, ali utvrđeno je da svaka žena ima između dve i 15 tamnih dlaka oko bradavica na grudima.

– Više od dva miliona žena ima lažne grudi, a prosečna starost žene koja je ugradila implantante je 34 godine.

– Neretko ćete čuti kako ženi u trudnoći govore da sija. Neko vreme se smatralo da je to zbog toga što je jednostavno srećna u drugom stanju. Međutim, utvrđeno je da žene sijaju jer im krv brže teče telom, tako da zbog cirkulacije koža blista.

– Kada je reč o plaćanju, 33 odsto pripadnica lepšeg pola smatra da je to obaveza partnera, dok 38 odsto njih smatra da je najbolja varijanta naizmeničnog plaćanja, odnosno, da nekada plati ona, a nekada njen partner.

– Rezultati jednog istraživanja su pokazali da bi većina devojaka pretvorile svog dečka u vrednije biće, kada bi imale čarobni štapić.

dd Snimi ovo: Zanimljive činjenice o ženama

Na posmatranje izloga žene u proseku potroše preko dva dana godišnje

– PMS je najčešći krivac mrzovolje i nervoze. Međutim, na žene utiče svaki dan njihovog ciklusa. Pošto se nivo hormona konstantno menja, samim tim se menja i izgled, nivo energije, ali i osetljivost.

– Kada žena doživljava orgazam, mozak privremeno zatitra, kao kada gasite kompjuter. Deo mozga koji je povezan sa osećanjima straha i potištenosti tada je neaktivan, tvrdi grupa holandskih neurologa.

– Žene kupoholičarke imaju manje bora i osećaju se znatno mlađe, od onih koje ne spadaju u tu kategoriju.

– Pripadnice lepšeg pola u proseku provedu oko 48 sati i 51 minut godišnje posmatrajući izloge.

– Rezultati jednog istraživanja su pokazali da pametne žene teže doživljavaju orgazam. Objašnjenje: one sve vreme nešto razmišljaju, te se zbog toga nikada u potpunosti ne opuste.

– Žene u manjoj meri piju alkohol od muškaraca, ali mnogo više oboljevaju od bolesti uzrokovanih alkoholom.

Izvor fotografija: tumblr.com, corbis.com

Prethodne tekstove iz serijala “Snimi ovo” možete pročitati ovde.


Sonja Josipović sebe smatra devojkom koja uživa u trenucima tišine koja joj uvek donese novu dozu inspiracije. Voli da piše i čita knjige, ali i da se druži sa ljudima od kojih može nešto novo da nauči. Osim sa rečima uživa i u igranju sa svojim zekom, koji joj često ne dozvoljava da neke svoje tekstove privede kraju. Voli svako godišnje doba, sve oblike umetnosti i sve vrste slatkiša (izuzev žele bombona). Autorka je bloga Svet obojen rečima.

Comments