Srednji vek

U to vreme IN su bile počupane prirodne i ispod njih još jedne, iscrtane obrve.Visoki okovratnici i riđe kovrdžave perike nisu jedine ekcentričnosti kraljice Elizabete koje su postale popularne. Pokušavajući da oponašaju Njeno visočanstvo, dvorske dame su čupale obrve da bi naglasile čelo ili ih sakrivale posvetljivanjem i pokrivanjem belim puderom. Dolaskom baroka, na velika vrata su stigle i punije obrve, a dame koju su slepo pratile prethodni trend suočile su se sa problemom jer su ostale bez ukrasa iznad očiju. Da bi nadomestile taj nedostatak, one su koristile mišju kožu.

obrve2 Šok i neverica: Kako se OBLIK obrva menjao kroz vekove

Tridesete

U ovom razdoblju u modi su bile tanke obrve, a modne ikone i glumice poput Grete Garbo doslovno su u potpunosti uklanjale dlačice sa lica, a zatim su obrve iscrtavali krejonom.

obrve3 Šok i neverica: Kako se OBLIK obrva menjao kroz vekove

Četrdesete

U ovom razdoblju zaokret je napravila modna kuća Dior koja akcenat stavlja na ženstvenosti. Punije ali elegantno izvijene obrve oblikovane u luk u skladu sa oblikom lica postaju modni imperativ. Najpoznatije zastupnic ovog diva izgleda su Grejs Keli, Elizabet Tejlor i Odri Hepbern.

obrve4 Šok i neverica: Kako se OBLIK obrva menjao kroz vekove

Pedesete

Ovo razdoblje je bilo pravi modni i bjuti bum. Crveni karmin, ajlajnerom uokvirene oči i asimetrične, punije obrve postali su zaštitni znak jedne od možda i najlepših žena sveta, Merilin Monro.

obrve5 Šok i neverica: Kako se OBLIK obrva menjao kroz vekove
Comments