SoMo Borac powered by Httpool, koji se ove godine održava 11. godinu zaredom, pozicionirao se kao događaj koji okuplja digitalnu zajednicu i nagrađuje najbolje radove digitalne industrije. Po prvi put događaj će se odvijati u formatu celodnevne konferencije koja će okupiti brojne stručnjake iz područja digitalnog marketinga.

Veliko ime iz sveta medija zasigurno je Francesco Cancellato, glavni urednik internetskog časopisa Fanpage.it i član upravnog odbora Evropskog centra za novinarstvo koji će održati predavanje “Slučaj Fanpage i novina u eri algoritama”. Nadaleko je poznat kao značajna osoba u području internetskog novinarstva, a kao glavni urednik Fanpage.it, jedne od vodećih internetskih novina, dosledno pokazuje svoje iznimne liderske veštine i uredničku kompetenciju. Kao bivši glavni urednik portala Linkiesta.it, Francesco je odigrao ključnu ulogu u krojenju smera publikacije i povećanju njenog dosega, učvrstivši svoju poziciju pouzdanog izvora vesti i informacija za milione čitaoca. Autor je i nekoliko naslova poput “Factor G. Why the Germans are right”, “Neither exploited nor big boys. Solving the generational question to save Italy” i “Il Muro. 15 stories from the end of the cold war”.

Francesco Cancellato i Nico Wüst Predvodnik revolucije digitalnih novina u Evropi i voditelj dizajna u jednoj od najboljih brending agencija u Evropi stižu na SoMo Borac

Kao predavač na 11. izdanju SoMo Borca, publici će se predstaviti i Nico Wüst iz jedne od najznačajnijih brending agencija u Evropi, STRICHPUNKT, sa sedištem u Stuttgartu, u kojoj radi kao voditelj dizajn odela te je odgovoran za daljnji razvoj dizajna i strategije u projektima brendiranja. Tokom svoje karijere bio je zaposlen u MetaDesignu u Berlinu i Lost Boysu u Amsterdamu, a 2005. godine došao je u STRICHPUNKT agenciju. Kao kreativni direktor i voditelj strategija bio je odgovoran za brending projekte najvećih kompanija, Audija, DFB-a, DHL-a i Commerzbanka. Osim što uspešno radi na projektima brendinga za klijente, predaje strategiju dizajna na akademiji za primenjenu umjetnost, HTWG Konstanz.

STRICHPUNKT je jedna od vodećih agencija za dizajn i brendiranje iz Nemačke. Imaju kancelarije u Stuttgartu, Berlinu i Šangaju, a rade za klijente Audi, Deutsche Post DHL Group, Otto Group i Porsche, kao i za azijski brend električnih automobila, Weltmeister. U svom predavanju “Oblikovanje robnih marki u digitalnom dobu”, 17.11. Nico će se osvrnuti na razvoj digitalnih proizvoda i delova sadržaja koji slede različite ciljeve i načela od izgradnje i upravljanja brendovima.

SoMo Borac najvažnija je nagrada za digitalne radove u regiji koja se dodeljuje jedanaestu godinu zaredom, a suorganizator ovog događaja je i Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI). Konkurencija je iz godine u godinu sve jača, a stručni žiri sve brojniji. Nagrade se dodeljuju u dva streama – SoMo Media koji okuplja digitalne izdavače iz najvažnijih regionalnih medija te SoMo Advertising koji okuplja zajednicu digitalnih marketingaša iz cele regije.

Sve novosti o SoMo Borcu možete pratiti putem SoMo Borac newslettera, na web stranici te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu.

Comments