Sove su bile u modi, pa jedno vreme nisu, a sada ponovo jesu. I te kako… Postala je opsesija nositi nakit ili modni dodatak sa likom sove, pa smo se zapitali zašto su te misteriozne ptice tako jedinstvene i nešto što moramo imati. Oduvek su životinje bile inspiracija mode. U trendu su animal printovi, tetovaže, krzna, a sada i nakit. U antičkoj Grčkoj sova je bila simbol dobre sreće, a povezivali su je s Atinom, boginjom mudrosti i inteligencije. Bila je toliko impresionirana velikim očima i veličanstvenošću sove da je postala njena omiljena ptica.

Neka indijanska plemena verovala su da se sove moraju poštovati jer su one duše nedavno preminulih, a drevni Egipćani smatrali su ih čuvarima duhova. Vavilonke su nosile amulete sa likom sove da ih zaštite u trudnoći, a u Francuskoj su verovali da sova može pomoći usedelicama da nađu muža. U modernom svetu, ako ste znali sve ovo, nije iznenađujuće što su baš te grabljivice bile inspiracija mnogih umetnika, pa i dizajnera. One izazivaju različita osećanja kod svakoga, od divljenja i fascinacije do straha… Najverovatnije zbog toga što je za sove karakteristično da noću sede i gledaju u mesec svojim ogromnim okruglim očima.

Ideja za modnim dodacima inspirisanim ovim perjatim, krilatim pticama počela ješezdesetih godina, a sedamdesetih su bili najpopularniji za dame koje prate modu. Dakle, sad kad su sove ponovo postale jedan od obaveznih modnih elemenata, one odišu šarmom kojem je teško odoleti. Možete naći minđuše ili ih možete nositi oko vrata ili ruke. Ima dodataka koji izgledaju starinski, a ima i modernijih sa cirkonima i šljokicama. Postoje i ogrlice-satovi u obliku u njihovom obliku. Izdvojili smo neke od najzanimljivijih komada nakita za ljubitelje ovih usamljenih ptica. Nadamo se da će vam se dopasti.

Slika 39 Sove ponovo u trendu

Ogrlica koja pokazuje vreme

Slika 411 Sove ponovo u trendu

Prstenje u boji kajsije i tirkiznoj boji

Slika 58 Sove ponovo u trendu

Minđuše sa sovinim krupnim očima

Slika 611 Sove ponovo u trendu

Narukvica sa cirkonima u boji koju će svi primetiti

Slika 88 Sove ponovo u trendu

Upečatljiva ogrlica

Izvor fotografija: weheartit.com, amritasingh.com, 4.bp.blogspot.com, s1.favim.com, 1.bp.blogspot.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments