Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

nature 300x225 Spasimo prirodu zajedno Dosta je priča o zagađenosti prirode. Zašto se ponašamo kao da ne volimo prirodu? Ako ne volimo i ne cenimo svoje okruženje, kako možemo voleti sebe same?

Stalno čekamo da neko drugi nešto uradi,  da neko drugi pokrene neku vanserijsku promenu. Zašto ne bismo sami preduzeli neophodne korake i oplemenili svoju životnu sredinu? Rodoljublje ne čini samo ljubav prema rodnoj zemlji i kulturi, već i prema svemu onome što je u njoj i čini je baš takvom kakva jeste.

DEVET NAČINA DA POMOGNEŠ:

1) Potpuno iskoristi papir Suludo je reći da treba da koristiš papir, ali kada bismo pokušali da ne bacamo poluispisane sveske već bismo nešto učinili.

2) Koristi baterije koje se pune – Ako bismo koristili baterije na punjenje, smanjili bismo količinu otpada, samim tim i količinu hemikalija koje štete okolini.

3) Pokušaj da utičeš na ljude iz svoje okoline – Jedna mala sugestija može u potpunosti da izmeni svest čoveka i da ga natera na razmišljanje. Zašto ne predložiti prijateljima neki od ovih saveta?

4) Iščupaj sve nepotrebne kablove – Kada isključite uređaj pritiskom na dugme, mislite da je aparat isključen, ali zapravo je i dalje u utičnici i vuče popriličnu količinu energije. Jedino ako ga izvučete iz utičnice, sprečićete protok struje.

5) Recikliraj – Trudi se da kada kupuješ povedeš računa o pakovanju prozivoda. Bolje je da to budu prirodni materijali, koji će se kasnije brže razlagati.

6) Budi pažljiv sa plastikom – Godišnje plastika ubije preko milion ptica i 100.000 morskih životinja. Nabavite torbu za namirnice, umesto da svakodnevno uzimate plastične kese.

7) Klikom zasadi drvo – Na svakih 5 sekundi u Amazonu se poseče preko 7.000 stabala. Pomozite očuvanju ovih šuma bez napuštanja svoje sobe. Na sajtu http://www.tree4life.com/ novo drvo zasadićeš samo klikom miša, a to će platiti donatori čiji se marketinški oglasi pojavljuju na tom sajtu.

8) Koristi proizvode koji su na prirodnoj bazi – Zdraviji su od veštačkih, a tako činis i nešto dobro za okolinu u kojoj živiš.

9) Racionalno sa energijom – Umesto da koristiš nekoliko aparata, kao TV, muzički stub, laptop, nije li bolje izabrati jedan na kome možeš da radis sve to? Jeftinije je i troši znatno manje energije.


Jovana Miljanović je, pre svega, veliki sanjar. Piše pesme, priče i svoj neobični blog. Oseća potrebu da uvek bude u toku sa najnovijim informacijama iz sveta – kako bitnim, tako i nebitnim. Živi za putovanja, druženje, modu, umetnost i ukusnu hranu. Omiljeni citat: “Per aspera ad astra”. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Editors choice