Sećate li se vremena kada je spoj sandale-unihop bio pravi fashion crime? E pa, dragi moji, ta vremena su sada pod odeljkom ”stara dobra”!

Spoj letnje obuće i vunenih čarapa je pravo iz ”crime” prešao u ”must have”,  i izgleda da se niko ne žali. Kuće poput D&G, Prada, Burberry, nisu propustile prilku da u kolekcijama za jesen – zimu 2010. spoje nespojivo i obuju svoje manekenke u ”dvanaesticu”  i čarape u stilu štrikala-mi-baka.  Trendeseterke među poznatima poput Sarah Jessica Parker, Leighton Meester, Rihanna-e su već prošetale svoju verziju ovog trenda, a modnim blogerima nije trebalo puno ne bi li dali svoj blagoslov. Chanky socks su polako ali sigurno postale slavni i neizostavni modni detalj.

Ipak, sve ima svoje, te tako i ovaj trend ima par svojih pravila.

Čarapice bi trebalo nositi u tri dužine: do članka, do ispod kolena ili preko kolena. NIKAKO kratke!

Materijal varira od onih pletenih od tanjeg i debljeg konca, do pomenutih vunenih. NIKAKO pamučne u stilu onih koje se nose uz patike.

Boja bi trebalo da prati ostatak outfita, i tu su limiti najblaži. Slično je i po pitanju dezena.

I najbitnije pravilo: ostati dosledan sebi i svom stilu!

Eto, konačno, prilike da prošetate svoje omiljene sandale u sred novembra, a da vas ne prate začuđujući pogledi i prehlade. Pa ko voli, nek izvoli!


Branislava Antović je novinarka i autorka bloga Divine World of  Fashion , kojoj je moda rehabilitacija od svakodnevnice. Njen moto: I am a fashion person, and fashion is not only about clothes – it’s about all kinds of change.

Comments