Kako je granulo sunce (samo se molimo da tako i ostane!) ljudi su se razmileli po ulicama, ali umesto što ćeš se nevirati što je svuda, gde god da kreneš, gužva, iskoristi ovu situaciju u svoju korist – pažljivo posmatraj svet oko sebe; gledaj i uči!

S obzirom na to da si pročitala naslov, jasno ti je da ciljam na modnu stranu priče. Kako nam je street style uvek bio mnogo prijemčiviji nego ono što se dešava na modnim pistama, jasno je zašto su ulice metropola postale naš glavni izvor modne inspiracije. I čak, ne moramo da pomno pratimo šta rade domaće i strane blogerke ili poznate ličnosti – dovoljno je da se zagledamo u bilo koju devojku na ulici koja nam svojim stilom privlači pažnju da bismo dobile ono što nam je potrebno – inspiraciju za “apdejt” naših svakodnevnih autfita. Tako makar ja radim. Dok šetam ili se vozim prevozom, posmatram ljude oko sebe i na jednoj strani vidim sjajnu suknju za koju mislim da bi se baš uklopila u moj “all black everything” fazon, na drugoj strani uočim fenomenalne layering ogrlice, a na trećoj patike koje čim nađem kupujem. Da, neću iskopirati nečiji ceo stajling, ali da, uzeću po jedan dobar detalj sa svakog i stvoriti svoj idealan match.

Zato, vođeni ovim predubeđenjem, prelistali smo street style arhivu i ovo su trendovi koji će sasvim sigurno dominirati tokom 2019. godine. (Naravno, ne prati ih slepo, samo pronađi inspiraciju i uklopi ih u svoj već izgrađen stil!)

Iako sezona proleće/leto jeste za pastelne tonove i cvetni print (čega i dalje ima i biće na ulicama gradova), u tom periodu volimo da vidimo i dobre komade u zemljanim tonovima, odnosno, u bilo kojoj nijansi braon boje, od one najsvetlije, do one najtamnije. Ne samo da se odlično slažu jedna uz drugu (pa tako možeš da unaprediš svoj monohromatski look) već se odlično slažu i uz druge slične tonove, kao što je na primer crvena. Ova kombinacija boja uvek izgleda odlično, naročito u onim svakodnevnim varijantama.

Kad sam već spomenula pastelne tonove, hajde da završim tu priču do kraja. Iako je reč o očekivanom izboru za toplije dane, i ovde imaš priliku da “obrneš igricu” i ispišeš svoja pravila. Ukoliko voliš da se igraš sa svojim stilom, onda možeš da uklopiš više različitih pastelnih nijansi (plava, zelena, žuta) koje ti možda na prvi pogled i ne idu jedna sa drugom, a zapravo izgledaju skroz zanimljivo ili, možeš jednu pastelnu nijansu da kombinuješ sa nekom jarkom, takođe neobičnom – pastelno roze i cigla crvena. Street style trendovi se menjaju i boje i printovi se sada nose drugačije nego ranije, ali na tebi je da pronađeš svoju tajnu formulu.

Odela i kompleti sa pantalonama su zauzeli modni tron još pre nekoliko sezona, a činjenica da su i dalje tu gde jesu je dovoljan dokaz koliko je ženama bilo potrebno da izađu iz suknji i haljina, obuku nešto ozbiljno, a ipak ženstveno, i tako ugrabe malo pažnje za sebe – uglavnom u onom profesionalnom smilu. “Da, žena sam, ali mogu da nosim odelo i ti možeš i moraš da shvatiš ozbiljno ono što ti govorim.” Pa ipak, pošto želimo da zadržimo i ženstvenost pored utiska ozbiljnosti, odela su danas tako zanimljiva i lepa i privlačna da se pitamo šta smo čekale do sada! Zato, u skladu sa prilikom, odaberi odelo u omiljenoj nijansi ili, ako ti je potrebno nešto ležernije – odaberi pidžama-odelo i uživaj u tom osećaju moći koje ti ono pruža!

Comments