Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Osnivač Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac će predstavljati Srbiju na Londonskom festivalu arhitekture koji počinje sledeće nedelje. Jelovac je pozvan da predstavi beogradski kreativni festival kao najbolji srpski brend na međunarodnom panelu, pored najpoznatijih predstavnika svetskih bijenala arhitekture i festivala.

Jelovac je izabran zahvaljujući kvalitetu Beogradske nedelje dizajna koja je osmi put zaredom održana prve nedelje juna, a čija je konferencija pod nazivom “Inovacija na kvadrat” ocenjena kao “jedna od najuzbudljivijih na svetu”. Organizatorima Londonskog festivala arhitekture je bilo posebno zanimljivo kako je Beogradska nedelja dizajna postala jedno od ključnih mesta za susrete vodećih stvaralaca u svetskom godišnjem kalendaru u zemlji koja ne prepoznaje kreativne industrije ni kao statističku kategoriju i koliko je festival u stanju da menja svoje okruženje.

Conference Srbija na Londonskom festivalu arhitekture

Osnivač Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac će predstavljati Srbiju na Londonskom festivalu arhitekture koji počinje sledeće nedelje

Posle kratkih prezentacija učesnika na panelu u ponedeljak, 24. juna, uslediće diskusija o uticajima, motivaciji i bitnim pitanjima koja se tiču arhitekture i organizacije festivala. Da li su ovakvi događaji dinamični katalizatori za diskusiju i širenje arhitektonske kulture u gradu ili sračunato služe za promociju turizma i industrije? Kako dizajn bijenale može efikasno da utiče na trajne promene u gradu domaćinu? Na ova i druga pitanja će, pored Jelovca, pokušati da odgovore Shumi Bose, urednik britanskog “Blueprint” magazina i selektor-saradnik Venecijanskog bijenala arhitekture 2012. godine; Ben Evans, jedan od osnivača i direktor Dizajn festivala u Londonu; Beatrice Galilee, selektor arhitektonskog trijenala u Lisbonu; Hege Maria Eriksson, direktor arhitektonskog trijenala u Oslu i Dejan Suđić, direktor Dizajn muzeja u Londonu. Londonski festival arhitekture je prvobitno pokrenut kao bijenale 2004. godine, a danas pretenduje da postane najvažniji godišnji arhitektonski događaj.

 

Editors choice