Čad Majkl Marej (Chad Michael Murray) rođen je u Bufalu, u Njujorku 1981. Američki glumac, bivši model i tinejdžerski idol osvojio je mnoga srca kao Lukas Skot (Lucas Scott) u kultnoj tinejdžerskoj seriji “Tri Hil” (One Tree Hill).

144 Srećan rođendan, Chad Michael Murray!

Prelepi Čad

Kratko vreme proveo je u braku sa koleginicom iz serije, Sofijom Buš (Sophia Bush), sa kojom se upoznao upravo na snimanju serije. Venčanje je održano 16. aprila 2005, ali samo pet meseci kasnije, Sofija je podnela zahtev za poništenje braka.

Nakon razvoda, Marej se verio sa Kenzi Dolton (Kenzie Dalton), koja se takođe pojavila u seriji “Tri Hil”, a u novinama je objavljeno da su počeli da se viđaju krajem 2005. godine.

222 Srećan rođendan, Chad Michael Murray!

Čad sa Sofijom (levo) i Kenzi (desno)

Srednju školu je mrzeo, nije imao baš mnogo prijatelja, jer se nije uklapao. Ni danas baš ne voli trendove ni novine, a i za devojke kaže da su mu draže one konzervativne. U školi se bavio američkim fudbalom i prilikom jedne utakmice jako se povredio, pa su mu morali odstraniti deo creva i zato od tada mora da pazi na ishranu. Medicinska sestra koja ga je lečila predložila mu je da počne da se bavi manekenstvom. Poslušao ju je, i ubrzo postao model za kompanije Sketchers, Tommy Hilfiger i Gucci. Za vreme manekenske karijere imao je još jednu nezgodu, zaradivši povredu koja mu ovog puta menja lični opis. Naime, jedno veče je nabio nos u fast food restoranu, pa je opet završio na hirurgiji.

414 Srećan rođendan, Chad Michael Murray!

Iz filma “Šašavi petak”

Što se filmske karijere tiče, Čad je započeo svoju 2000. godine u serijama “Gilmorice” (Gilmore Girls), “Dijagnoza ubistva” (Diagnosis Murder) i “Neobučen” (Undressed) i u njima se pojavljivao u epizodnim ulogama, sa čime je nastavio i u 2001. godini kada se pojavio u popularnoj tinejdžerskoj seriji “Dosonov svet” (Dawson’s Creek), kao i u seriji “Medžido: Omega kod 2” (Magiddo:The Omega Code 2). Ali, 2001. su došle i dve uloge na velikom platnu u filmovima “Marfijevo tuce” (Murphy’s Dozen) i “Posledica” (Aftermath). Godina 2003. je za njega bila veoma uspešna: prvo se pojavio u epizodnoj ulozi u seriji “Mesto zločina” (CSI), u filmovima “Šašavi petak” (Freaky Friday) sa Linzi Loan (Lindsay Lohan) i “Usamljeni rendžer” (The Lone Ranger), a zatim je došla uloga koja ga je proslavila, ona u seriji “Tri Hil”.

319 Srećan rođendan, Chad Michael Murray!

Sa koleginicom Hilari Daf u filmu “Pepeljugina priča”

Godine 2004. je glumio u filmu “Pepeljugina priča” (A Cinderella Story) sa Hilari Daf (Hilary Duff), a 2005. u filmu “Kuća voštanih figura” (House of Wax), u kome je glumila i slavna Paris Hilton (Paris Hilton). Godine 2006. je glumio u filmu “Kuća hrabrih” (Home of the Brave). Na veliko razočaranje fanova serije, ali i samih glumaca, odmah na početku sedme sezone, Čad i koleginica Hilari Barton (Hilarie Burton), koja je glumila Pejton Sojer (Peyton Sawyer), odlaze iz gradića Tri Hil. Iako za ta dva lika, Pejton i Lukasa, producenti očito više nisu našli mesta u scenariju sve do poslednje sezone, Čad se u jednoj epizodi okušao i iza kamera. Posle 2006, Čad se pojavio u par televizijskih filmova, dok ga tokom ove godine i početkom sledeće možemo opet videti na velikom platnu u filmovima “Rene” (Renee) i “Proganjanja u Gruziji” (The Haunting in Georgia).

Dragi naš Čade, želimo ti od srca sve najbolje i da nam uvek ulepšaš neki novi film ili seriju svojom pojavom i glumom!


Sara Hadžić je Veliki zaljubljenik u književnost, prirodu i druženje. Uživa u dugim šetnjama po plaži i prelepim zalascima sunca. Užasno je romantična i nada se da će jednog dana upoznati svoju srodnu dušu. Iskrena, komunikativna, otvorena, tvrdoglava. Obožava da piše, čita, voli muziku- pored porodice i prijatelja, te tri stvari je apsolutno karakterišu. Vodi se parolom ”Bolje da uradiš nešto pa da se kaješ, nego da ne uradiš ništa.”

Comments