Dokaz da odlično radite svoj posao i da ste uspeli da od svog imena izgradite brend jeste činjenica da ste i posle više od dvadeset godina karijere i dalje glavna faca! E upravo time može se pohvaliti zanosna manekenka i model Kejt Mos (Kate Moss). Iako danas puni 39 godina (rođena je 16. januara 1974. godine u Londonu), ona i dalje suvereno vlada modnom industrijom, poznati kreatori i dalje je žele za promovisanje svojih remek-dela, i dalje je zgodna lepotica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim! I znajte da ste zaista privilegovani ako Kejt reklamira vašu modnu kolekciju!

slika 118 Srećan rođendan, Kate Moss!

Ima trideset i kusur, a i dalje je žele

Na današnji dan, njen rođendan, red je da se podsetimo svih fantastičnih, ali i onih manje fantastičnih stvari po kojima je upamćena.

Svima su nam poznate priče zvezda i zvezdica kako su se iz velikog siromaštva visoko vinule put blistave karijere i bogatstva. I Kejtina priča je takva. Rođena je u siromašnoj porodici, njeni roditelji razveli su se kada je imala trinaest godina, što je, složićete se, škakljiv period u životu svih nas – pubertet. Nije baš marila za školu i učenje, više je volela da bude nevaljala i buntovna. Pušila je i pila čak i pred roditeljima, a od majke je nasledila i ljubav prema lošim momcima. Njenu celu karijeru, do današnjih dana, upravo će pratiti priča o burnom životu, opijanju i drogiranju, nesrećnim ljubavima i problematičnom ponašanju. Čini se čak da se više pažnje posvećivalo tome nego činjenici da se pojavila devojka neobične lepote koja zrači nekom posebnom energijom, koju modne piste i fotoaparati prosto obožavaju.

slika 214 Srećan rođendan, Kate Moss!

Zvezda je rođena! Kejt na početku karijere

Svoju karijeru započela je u četrnaestoj godini, kada ju je otkrio lovac na talente Sara Dukas (Sarah Doukas), koja je radila za poznati Storm Model Menagment, a prvi veliki projekat bile su crnobele fotografije koje su krasile britanski magazin “The Face”. Upravo zato što se razlikovala od tada poznatih modela poput Sindi Kraford (Cindy Crawford), Klaudije Šifer (Claudia Schiffer) i Naomi Kembel (Naomi Campbell), koje su krasile klasična lepota i visoka figura, Kejt je postala vrlo zanimljiva modnim ekspertima zbog svoje ekstremne mršavosti i izrazito visokih jagodica i razmaknutih očiju. Imala je nešto nesvakidašnje, nešto što ju je činilo upečatljivom i primamljivom. Dokaz za to je i to što ju je magazin za muškarce “Maxim” proglasio devetom od pedeset najseksepilnijih žena sveta.

Pored brojnih revija za najpoznatija dizajnerska imena (Louis Vuitton, Vivienne Westwood, Calvin Klein…), Kejt je krasila naslovnice i poznatih modnih časopisa kao što su “Vouge” i “W”. Fantastična karijera omogućila joj je da bude proglašena za najplaćenijeg modela na svetu i da dobije brojne nagrade za stil. I sama se oprobala kao modni dizajner, a bavila se i humanitarnim radom.

slika 39 Srećan rođendan, Kate Moss!

Iako su je smatrali anoreksičnom, važila je za ikonu stila

Kao što smo već napomenuli, sve što je za tu devojku bilo pozitivno i pohvalno, palo je u senku njenog ne tako mirnog života. To što je od malena živela burno samo se intenziviralo kada je počela da zarađuje, putuje po svetu i upoznaje nove ljude od kojih je svako bio u nekoj svojoj priči. Opijanje i pušenje nisu bili ništa u poređenju sa trpanjem kokaina i heroina u nos i orgijanja na svakoj turneji na kojoj je bila. S obzirom na te nemile okolnosti imala je sreće što je i dalje poznata i tražena, i što svi ti skandali koje pravi kao da joj još više dižu cenu.

Ono što će njene fanove obradovati jeste autobiografija koju manekenka priprema, u kojoj će otvoreno govoriti o svom životu, karijeri, ljubavima, razvodu roditelja, svemu o čemu je sve ove godine ćutala i što je, donekle uspešno, uspevala da sakrije ili izbegne. Sigurno će deo knjige biti posvećen njenoj neprežaljenoj ljubavi Džoniju Depu (Johnnie Depp), sa kojim je bila četiri godine. Upućeni u njihovu priču smatraju da se Kejt ni dan-danas nije oporavila od raskida, a da je Džoni zaslužan za ono što je ona postala – samouverena kraljica modelinga.

slika 47 Srećan rođendan, Kate Moss!

Džoni – neprežaljena ljubav

Trenutno se čini da se Kejt malo primirila. Srećno je udata za gitaristu benda The Kills Džejmija Hinsa (Jamie Hince), a od ranije ima desetogodišnju ćerkicu Lilu-Grejs (Lila Grace) sa izdavačem Džefersonom Hakom (Jefferson Hack). Prijatelji para Mos–Hins govore i o proširenju porodice pošto Kejt obožava decu.

Kejt, draga, nadamo se da ćeš prestati da praviš skandale, da ćeš se konačno uozbiljiti i lepo se posvetiti porodici i početi da misliš na sebe! A karijera? Neka bude kao i do sad, bolje ne može! Srećan rođendan!

Izvori fotografija: wallpapers.brothersoft.com, hotpicturess.com, ckcsunday.blogspot.com, fashionizelife.com, tiempo-fuera.tumblr.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak” film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta” po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments