Niste sigurni da li želite da puštate svoju kosu, jer se divite dugokosim devojkama na Instagramu, ili da je skratite, jer vam kosa smeta pri letnjim vrućinama, a i devojke sa kratkom kosom izgledaju tako kul? Srednja dužina kose može biti upravo ono što vam je potrebno.

Srednja dužina je izuzetno seksi, otkriva vrat, ramena i ključne kosti. Može sasvim promeniti način na koji izgledate i dati vam dodatnu eleganciju. No, srednja dužina se često izbegava i predstavlja fazu između kratke i duge kose, uglavnom zato što se smatra dosadnom, a to uopšte ne mora biti.

Bilo da volite svoju kosu srednje dužine ili da jedva čekate da poraste, predstavljamo vam nekoliko frizura za ovu dužinu kose od kojih će vam sigurno barem jedna veoma dobro stajati.

Uvijeni krajevi

Volite retro frizure? Evo jednog predloga – isecite kosu tako da ide blago preko ramena, a onda te krajeve uvijte ka spolja. Odmah ćete dobiti taj retro vajb mačkaste zavodnice iz šezdesetih godina prošlog veka.

Pročitajte i ovo: Trikovi koji će učiniti da se vaša kosa manje i sporije masti

Ako cenite pinup estetiku ovako nešto će vam se sigurno dopasti, a čitav look možete zaokružiti šminkom i vintage outfitima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by pooʍ pɐɥɔ (@chadwoodhair)

Srednja dužina za kovrdžavu kosu

Kovrdžava kosa se ponaša sasvim drugačije od ravne i zato je treba drugačije i tretirati. Da biste naglasili svoje lokne, najbolje je da vaša kosa bude ošišana stepenasto, jer ako je ošišate “na ravno” izgledaće pufnasto i bez oblika. Dakle, mora biti stepenovanja, a stepeni treba da zavise od intenziteta lokni, kao i vaših preferencija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Rachel Green dužina kose

Ponovo se vraća u modu Rachel Geen frizura. Sigurni smo da veoma dobro znate o kojoj frizuri pričamo, zato što ju je Jennifer Aniston nosila u seriji Friends. U pitanju su duge, zavesa šiške i stepeni – retro, seksi i šik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)

Srednja dužina za talasastu kosu

Možda se nećete složiti sa nama, ali mislimo da srednja dužina najlepše izgleda na talasastoj kosi. Ako se napravi frizura sa blagim stepenima, talasi će biti prelepo istaknuti. Predlažemo vam da isečete dugačke šiške do obraza, koje će se uviti i malo podići. Izgledaćete kao lavica!

Wolf-cut

Wolf-cut se odlikuje velikom razlikom između stepena i oni su nekako oštriji i jasnije vidljivi. To će se najbolje primetiti na dugačkoj kosi, na srednjoj dužini nešto manje. Zato vam preporučujemo da, ako želite ovu frizuru, prvo probate sa srednjom dužinom, jer razlika među stepenovima neće biti toliko ekstremna.

Pročitajte i ovo: Airy bob – frizura koju morate da isprobate ove jeseni

Zalizana frizura

Ako želite da izgledate profesionalno i uredno, a imate nestašnu kosu srednje dužine, onda je zaližite, a prednje pramenove stavite iza ušiju. Ovo je pomalo vintage look jer ima vajb devedesetih. Probajte, zalizanost se ponovo vraća i ume da bude vrlo seksi ako znate kako da nosite ovaj tip frizure.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by steph hui🦋 (@stxph.h)

Pletenice na prednjim pramenovima

Sa ovom frizurom se oseća povratak Y2K mode, ponovo su in baby pletenice, šarene gumice, perlice, rajfovi – sve što se nosilo pre dvadesetak godina. To znači da možete da se zabavljate sa kosom i da nikad nemate dosadnu frizuru.

Napravite pletenice od prednjih pramenova, ali nemojte isplesti pletenicu do samog kraja, već na polovini vežite pramen tankom gumicom. Ovakvu frizuru možete nositi na posao, pogodna je za svaki dan jer vam prednji pramenovi neće smetati i padati preko lica.


Naslovna fotografija: instagram.com/khloekardashian

Jovana Petković

Comments