Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Danas kada živimo u doba konformizma, masovne proizvodnje i potrošnje, biti originalan može predstavljati pravi izazov. Paradoksalno, originalnost nam se može činiti tako jednostavnom u doba uniformisanosti, a paralelno toliko komplikovanom usled bojazni od floskule “već viđeno”.

Da li smo se zapitali ko smo kad smo zatvoreni u svoja četiri zida? Tada smo oni istinski mi, jedinstveni, unikatni i na izvoru svoje inspiracije. Tada smo oslobođeni – oslobođeni od mišljenja, mase i kodeksa, a samo oslobođeni možemo biti društveno nezavisni i originalni. Upravo ta nezavisnot nam donosi kreativnost, samo nama svojstven šarm, samim tim i unikatnost. Kada smo u toj našoj “oazi”, nalazimo se na izvoru sopstvene inspiracije, i tada prikazujemo svoju potpunu originalnost i jedinstvenost. Međutim, šta nas sprečava da to pokažemo i svetu?

Ne treba se bojati da budemo svoji. Modna industrija nam pokazuje da je danas makar dozvoljeno sve kombinovati. Teksture, materijale, boje, stilove. Ukratko, za svakog po nešto. Zašto to ne iskoristiti? Prikazivanje naše, oslobođene i jedinstvene polovine, čini da se izdvajamo iz mase što se danas smatra preko potrebnim, jer biti svoj nas već čini originalnijim.

Kako bismo vas inspirisali, izdvajamo 10 “oslobođenih” kreativnih ljudi, koji pomeraju granice i slave originalnost.

Chloe Sevigny

Američka glumica, odrasla u Konektikatu, već od malih nogu pokazuje svoje naklonosti prema modi. Pored brilijantne glumačke karijere, paralelno gradi i svoju karijeru u modnom dizajnu, čime nam pokazuje da je svestranost danas, između ostalog, must. Upravo svojom jedinstvenošću stekla je status “it devojke”, a istančan smisao za modu donosi joj i titulu “ikone stila”.

Willow Smith

Umetnica i pripadnica generacije Z, smatra da je glavna odlika originalnosti sposobnost razmišljanja izvan okvira. Pored pevanja, bavi se pisanjem tekstova, plesom i produkcijom zvuka, a kao glavni izvor svoje inspiracije navodi svoje roditelje, takođe poznate umetnike.

View this post on Instagram

<>

A post shared by ∴ WILLOW ∴ (@willowsmith) on

Aaron de Mey

Proslavljeni šminker sa Novog Zelanda, inspiriše samom svojom ekstravagantnom pojavom, kao i svojim radovima koje imamo prilike da vidimo na revijama svetskih brendova. Za njega se originalnost ogleda u autentučnosti ali i nepoštovanju nametnutih pravila.

Lisa Eisner

Vintage devojka, zagovornica je “stare škole”. Odlazak u vintage radnje pruža joj pravo zadovoljstvo. Ono što ona nosi upravo je iz takvih radnji i potpuno je drugačije i jedinstveno. Jednostavno – vintage, baš kao i nakit koji pravi.

View this post on Instagram

Butterfly not included

A post shared by Lisa Eisner Jewelry (@lisaeisnerjewelry) on

Editors choice