Ukoliko je verovati istočnjačkoj tradiciji, naše lice je ogledalo našeg zdravlja. Tako da, ukoliko imaš problem sa borama, aknama ili podočnjacima, to znači da nešto unutar tvog organizma nije kako treba. No, krenimo redom:

Ispijeno lice

Ukoliko tvoje lice deluje suviše mršavo i nekako ispijeno, sigurno si preterala sa dijetama. Umesto izgladnjivanja i rigoroznih vežbi odaberi umerene treninge i zdravu, balansiranu ishranu kako bi izgledala sveže i prosto, zdravo!

Otečeno lice

Sa druge strane, možda imaš osećaj da izgledaš otečeno, iako nemaš problem sa viškom kilograma. To što tvoja koža nekako izgleda labavo, verovatno je zato što si pod stresom ili pak previše konzumiraš alkoholna pića. Tako da, smanji unos alkohola, zdravo se hrani i redovno vežbaj.

Bore

Ako misliš da si prerano dobila bore, onda znaj da je uzrok njihovog nastanka – preterano i nezaštićeno sunčanje. Koža na licu, naročito oko očiju, nešto je osetljivija, te štetni sunčevi zraci utiču na to da se pojave neželjene “linije”. Čak i kada je oblačno – obavezno maži kremu sa zaštitnim faktorom!

bore Šta izgled lica govori o tvom zdravlju?
Comments