Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/2

Razlika između telesne i emotivne prevare, bila je poznata mnogo pre nego što je uveden termin “mikroprevare”, pa sada treba ponovo da razgraničimo neke stvari.

Kao prvo, prevara kao čin, razlikuje se od doživljaja – kad nas partner prevari (na bilo koji način), osećamo se izdano. On nešto radi nama iza leđa, sa nekom drugom ženom i uživa u tome. Da li je sa njom spavao, ili sa njom provodi više vremena nego sa nama (ili se više raduje tom vremenu), ili samo flertuje preko društvenih mreža (gde moramo da uzmemo u obzir i pojam “sekstinga” odnosno, napaljivog dopisivanja) – izdaja boli, vređa nam dostojanstvo (a često i inteligenciju) i povređuje nas emotivno. Dakle, kao prvo razgraničavanje – prevara je izdaja, koji god oblik imala.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by kat irlin (@kat_in_nyc) on

Kada isključimo seks iz priče, dobijamo emotivno prevaru, koja se provlači kroz sve ostale, manje eksplicitne varijante prevare. Definicija emotivne prevare odnosi se na emotivnu energiju koja se ulaže (deli sa drugom osobom), van veze ili braka. To je zaista široka definicija, jer imamo mnoge emotivne odnose van veze ili braka, ali ta širina je neophodna, da bi obuhvatila raspon ljudske posesivnosti – zaista često jesmo ljubomorni na prijatelje, rođake, roditelje, kolege, jer sa našim partnerima dele nešto što oni ne dele sa nama. Imaju sa njima nešto što mi nemamo. Ako smo primitivni i emotivno nepismeni, ljubomorni smo na svakog sa kim partner ima bilo kakav odnos, jer odnosi podrazumevaju pozitivna osećanja, komunikaciju i vreme – koje partner deli sa drugim osobama, a ne sa nama. Ali, čak i kad nismo posesivni i kad stvari posmatramo iz šire perspektive i cenimo svog partnera kao osobu koja je u stanju da ostvaruje i održava tople i značajne emocionalne odnose sa bližnjima, povređeni smo, ako se osetimo izdano, ako otkrijemo emotivnu prevaru.

Editors choice