Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

To nije neki program, ili mesto na koje idete da biste se osećali dobro, već svakodnevna praksa svesnosti kako okolnosti, dešavanja, način života, kao i naši stavovi i ubeđenja utiču na naš emotivni život. Radi se o postizanju i održavanju svesti o elementima koji treba da budu prisutni, kako bismo se osećali stabilno i zadovoljno.

Potrebno je da budete veoma radoznali u odnosu na sebe, kao i da ne sudite onome što primećujete – da posmatrate sebe kao neku drugu, zanimljvu osobu i da sve što uočavate, propratite mentalnim “vidi, vidi, baš interesantno”. Nekritički, odnosno, neosuđivački pristup samoj sebi, osnovna je tehnika emotivnog wellness-a.

Ne očekujte da se stalno osećate dobro. To nema veze sa stabilnošću – svest vam daje to uzemljenje, tu “snagu stene” da jednostavno ostanete stabilni i prisutni, kako god se osećali. Tokom dana, raspoloženje će vam se menjati, nešto će vas izazvati, na nešto ćete reagovati, na nešto nećete (imaćete odloženu reakciju), nešto će vas nervirati, nešto brinuti, nešto uplašiti, zbog nečega ćete biti tužni. Neko od tih osećanja će možda danima preovlađivati, ali u suštini, emotivno stabilna osoba u dnevnom rasponu osećanja i raspoloženja registruje sve ove emocije, u manjoj ili većoj meri.

Ne pokušavajte da uklonite takozvana negativna osećanja. Samo ih pustite da prolaze kroz vas, budite ih svesni i držite se svoje rutine, svog dnevnog rasporeda, svojih obaveza i dnevnih praksi opuštanja i uživanja. Emotivni wellnes je svest o celom spektru osećanja, tako da, kad prevlada jedna, ili kad nekoliko neprijatnih emocija pojača intenzitet, možete i dalje da ostanete stabilni i da pored neprijatnih osećanja, imate svest i onima koja su prijatna i relaksirajuća (iako ona ne mogu da preovladaju).

Važna je sposobnost da, držeći se svesti o svojim osećanjima, jednostavno pustite. Da se ne borite protiv osećanja koje vam se nameće. Prigrlite ga, ono je deo vas, kao što su to i sva ona druga, bolja i prijatnija osećanja, koja su trenutno u drugom i trećem planu. Dajte mu pažnju koju traži, mirujte i tugujte, strahujte, brinite, ali nemojte se poistovetiti sa tugom, strahom i brigom. To su osećanja, to niste vi.

Editors choice