Kad momak isparava poput duha, ili se isto tako pojavljuje, samo da bi ponovo ispario, dakle kad je neuhvatljiv i ne objašnjava svoje ponašanje, ne nudi nikakvu završnicu, ne daje vam priliku da se oprostite i dovodi vas do besa i očajanja istovremeno, to je ghosting. Kad prođete kroz to iskustvo (a u savremenim emotivnim odnosima, ono je iznenađujuće često i teško da ga do sada već niste iskusili), naučite neke stvari. 

Nije do vas 

To što on isparava u vidu dima, ne zanči da sa tobom nešto nije u redu. Prvo, to je nevaspitano i nekulturno, zatim, ukazuje na strah od bliskosti i na kukavičluk. Momak vredan poštovanja objasni svoje razloge i sačeka da vidi da li su prihvaćeni. Dakle, imate sreće – nije vas napustio neko vredan poštovanja, koga nećete moći da mrzite koliko god da ste povređeni, jer je tako ispravan, nego slabić, koji ne može da vas pogleda u oči i kaže “odoh”. 

Nisu to pomešane poruke, nego jasan signal 

Možda osećate da vam je “duh” slao pomešane poruke, ali to ste ih vi zapravo tumačili tako da ispadne da imate čemu da se nadate i da niste sasvim promašili. Čin isparavanja je sam po sebi savršeno jasna poruka – ne treba da gubite vreme tragajući za njim i pokušavajući da saznate zašto, da bi vam bilo lakše, jer nema objašnjenja i neće vam biti lakše. Ne trudite se, pustite. 

Nije važno zbog čega je nestao 

Jeste bezveze i mnogo gore od toga – ali nije važno. Njegovi razlozi možda ni njemu nisu jasni, ili ih nipošto ne bi otvoreno ni priznao i kada biste imali prilike da sa njim razgovarate o tome. Činjenica je da je otišao, ispario, nestao i da nije prava osoba za vas, ne spadate zajedno, to nije to. Sada znate da ste slobodni da pronađete nekog ko će biti vaš i vi njegovi. 

Comments