Dobrobiti Gua Sha masaže lica

Pre svega, pokreće pomeranje limfnih tečnosti, na taj način sprečavajući da se veća količina vode zadrži u koži,  što je glavni razlog zašto smo natečene, posebno u delovima ispod oka. Osim toga, razbija tenziju i napetost u mišićima. To znači da će biti poboljšan protok krvi, čime će koža biti jedra i izgledaće sveže, negovano i nahranjeno. Povećanje cirkulacije dodatno doprinosi tome da koža bude više hidrirana i da bolje upija sve sastojke proizvoda koje koristimo za negu kože. Tako će koža lakše da se izbori sa nepravilnostima, nastale zbog prljavština i viška ulja koji se gomilaju tokom dana na licu.

Rezultate i efekte ove masaže ćete vrlo brzo primetiti: oči će biti mnogo manje otečene, posebno kada ustanete ujutru (jer je tada lice obično najviše otečeno). Jagodice i deo oko vilice će izgledati oštrije, tj. te konture lica, čak iako radite masažu samo dva ili tri puta nedeljno. Takođe, moguće je da ćete primetiti da stanje vaše kože koja je sklona aknama izgleda bolje, što će doprineti i povlačenju takvih ili sličnih nepravilnosti.

Kako se koristi Gua Sha alat?

Prvo, pripremite svoje lice za ovu masažu tako što ćete ga očistiti vašim gelom za čišćenje, a nakon toga možete naneti svoje omiljeno ulje za lice, kako bi tokom masaže ono dobro upilo na koži. Počinjete masažu od vrata, a završavate nakon što ste izmasirale čelo. Dakle odozdo nagore, čime ćete pročistiti put tečnostima, koje su potrebne vašem licu, da lepo dopru do svih delova kože. Kamenom po izboru ćete praviti pokret od sredine lice ka spolja: i po vilici, bradi i predelu oko usana. Pređite i preko obraza, samo budite nežnije na delu ispod očiju i preko obrva. Završite masažu tako što ćete povlačiti nagore kamenom po čelu. Naravno, uvek možete masirati samo onaj deo koji želite i u zavisnosti od toga za koji deo je predviđen kamen koji ste odabrale.

Koliko često treba raditi ovu masažu?

Najbolje rezultate ćete primetiti ako ovu masažu praktikujete svaki dan, ali ukoliko nemate vremena ili prosto nemate energije da to radite svakodnevno, potrebno je bar dva ili tri puta nedeljno odraditi masažu kako biste videle rezultate i efekte koje će ova masaža proizvesti na vašem licu. 

Naslovna fotografija: instagram.com/heffykym

Anja Dragović

Comments