Kada smo bili tinejdžeri, na pirsinge smo gledali kao na odraz našeg bunta – i način da kontriramo našim roditeljima. Oni su najčešće bili protiv pirsinga, farbanja kose i preterane šminke, predstavljajući ih kao nešto negativno i “ne lepo”. Ipak, od tada do danas mi smo odrasli i promenili svoju estetiku, a i pirsinzi su promenili svoje značenje i načine na koje mogu biti nošeni. Danas, imati pirsing apsolutno ne mora da znači da pripadamo određenoj buntovnoj supkulturi ili da želimo da izgledamo nekomercijalno, jer pirsing može biti i veoma ženstven i suptilan. Ako želite da ukrasite svoje telo na ovaj način, a predomišljate se i niste sigurni koji bi vam pirsing stajao i kako da ga nosite – imamo predlog za vas.

Trenutno je aktuelan helix pirsing, koji uglavnom svima dobro stoji i koji nije preterano upadljiv (osim ako ne želite takvim da ga učinite), a u nastavku vam otkrivamo šta je tačno helix pirsing, kako da ga negujete i koje sve tipove minđuša za helix pirsing možete nositi.

Šta je helix pirsing?

Helixom se naziva svaki pirsing na hrskavici vašeg uveta (dakle ne na resici), a naravno – helix može biti na više različitih mesta, i shodno tome različitog tipa. Naravno, opcija je i da uradite istovremeno više helix pirsinga, ali zbog zarastanja se preporučuje da ih radite jedan po jedan, i ne preblizu. Hrskavicu možete izbušiti pri samom vrhu uveta, što se naziva flat helixom, ili pak po sredini, što je midi helix.

Da li je bolno staviti helix pirsing?

Svako od nas ima različitu toelranciju na bol, a helix pirsing je podjednako bolan (ili ne), kao i bilo koji drugi pirsing. Hrskavica jeste osetljivo mesto na našem telu, i sigurno vam u prvim danima neće biti najprijatnije, ali nakon nekog vremena u potpunosti ćete zaboraviti na bol. Helix će pri bušenju boleti manlo više nego što bi vas resica bolela, ali ta bol je svakako prolazna.

Comments