Koliko je vremena potrebno helix pirsingu da zaraste?

Vreme zarastanja je takođe individualno, jer svako od nas ima različit tip kože i životnih navika, koje takođe utiču na proces zarastanja. Ukoliko smo pod stresom ili ne spavamo dovoljno, bilo koji tip rane će nam sporije zarastati. Ipak, okvirno vreme koje važi uglavnom za sve je oko dva meseca, nakon kojih bi trebalo da je vaš prising u potpunosti zarastao. Nakon toga moći ćete bezbedno da promenite minđušu i iznova spavate na onom uvetu na kojem vam je prising.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Afaf عفاف (@zeopatra)

Kako da negujemo helix pirsing?

U početku, helix bi trebalo redovno čistiti i negovati oktaniseptom, a nakon toga, kada se on umiri – jedino je važno da ga ne dirate često rukama, i da ga s vremena na vreme pustite da diše ukoliko imate dugu i bujnu kosu. Nema potrebe da ga mažete kremama, a ukoliko želite da ga isprete, bolje je da korisitite slani rastvor nego alkohol jer će vam alkohol dodatno isušiti i iziritirati kožu.

Kakve sve minđuše mogu da nosim?

Kakve god želite! Bez šale, možete nositi klasičan cirkon ili kuglicu, alkicu ili više njih, kuglicu sa lančićem koji se može spojiti sa drugom minđušom ili pak veći pirsing koji će vam stajati ravno na hrskavici. Izbora je danas sve više, a možete u svom pirsing studiju da se raspitate i pogledate dostupne modele. U svakom slučaju, možete u potpunosti u skladu sa svojom estetikom odabrati pirsing po želji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studs (@studs)

Naslovna fotografija: instagram.com/arenarojabrand

Jovana Pantić

Comments