Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Šta me snađe: Zabavljanje je postalo ozbiljno

Šta me snađe: Zabavljanje je postalo ozbiljno

Kada jedna veza postaje ozbiljna? Posle pola godine? Godinu, dve? Možda i posle samo par meseci. Ali to je onaj trenutak kad nama postane udobno, komotno, kad se osećamo prisno i opušteno kao što volimo, koji on registruje kao omču koja se polako zateže. Naravno i on voli da mu bude komotno i da se oseća opušteno. Međutim, jednog trenutka počne da mu smeta to što se već podrazumeva da ćete prespavati kod njega. Ili što se svake večeri odlučuje – hoćemo li noćas kod tebe ili kod mene. On u tome vidi imperativ i verovatno će vam predložiti da neko veče provedete odvojeno, svako kod svoje kuće. Taj predlog je izvor dragocenih informacija i treba ga i prihvatiti i razmotriti vrlo ozbiljno.

Potrebna mu je distanca. Da bude malo sam. Da predahne.

Ne bi trebalo da vas vređa to što on želi svoju privatnost. A verovatno vas vređa. Još ako je do tog predloga došlo nakon svađe, verovatno ste i uvređeni i povređeni. Međutim, možda je on prvo morao da se naljuti da bi vam rekao šta mu je potrebno, možda mu je bilo potrebno opravdanje za to, jer je znao da će vas povrediti.

Što svakako ukazuje na lošu komunikaciju. Ako niste u stanju kao par, da prepoznajete svoje potrebe i da o njima razgovarate, pre nego što se dovedete u stanje frustracije i ljutnje, verovatno vaša veza baš i nije tako ozbiljna. Ima tu mesta da se uozbiljite i priđete jedno drugom sa novom pažnjom, interesovanjem i razumevanjem.

beach couple kiss 1280x960 Šta me snađe: Zabavljanje je postalo ozbiljno

Možda je ovo početak kraja, a možda dobrodošao zaokret. Nemojte svojom povređenošću i uvređenošću da pokvarite nešto što vredi, unapred odbacujući svaku mogućnost promene i razvoja.

Možda se niste dovoljno dugo i dovoljno postepeno zabavljali. Možda ste se previše zaleteli. Možda ste u tom zaletu već potrošili sve što ste imali jedno drugom da pružite, a možda samo treba da stanete i spustite loptu.

Pregovarajte. Vaše potrebe za prisnošću ne variraju, kao njegove. Možda on nije ni svestan te potrebe kod sebe, pa mu je potrebna distanca, da vas se uželi i da uvidi koliko mu značite i šta mu je činiti. Predložite dva zajednička spavanja nedeljno. Jednom kod njega, jednom kod vas. Ustanovite dane. U ostalim danima zabavljajte se tako što ćete nekuda ići zajedno. Ili tako što ćete se videti nakon večeri koju je svako proveo sa svojim prijateljima. Ili tako što se dan ili dva uopšte nećete videti.

Svako treba da živi svoj život i da napravi mesta u njemu za partnera. Kad oboje osete da mesto onog drugog uopšte ne ugrožava ostatak sopstvenog života, da prisnost i komocija u zajedništvu više prijaju i povezuju, nego što su navika i dosada, onda je veza postala ozbiljna.

Pustite partnera da diše. Setite se da dišete sami. Budite svoji, da biste mogli na pravi način da nekome pripadate.

Aleksina Đorđević

Editors choice