George Clooney Elisabetta Canalis 66ème Festival de Venise Mostra Šta mlađe devojke privlači kod starijih muškaraca?

Za početak, neka se zna da ne pričam o muškarcima koji mogu da vam budu deda, vec o desetak godina starijim, onima koji su u “najboljim godinama”.

Sveticama, koje vole Boga i koje se strogo drže one “ništa pre braka”, prva asocijacija na ovu temu će biti sponzoruša. “Naravno, sa njim je samo zbog novca”. Pogrešno. Ne kažem da nema takvih, ima ih i previše, ali ovaj put ću se truditi da ih zaobiđem. Da li ste nekada pomislili da postoje devojke koje na drugačiji način gledaju starije muškarce, podstaknute psihološkim ili emotivnim motivima?

Svaka devojka želi da se oseća sigurno pored svog muškarca. Nama treba neko ko će da nas razmazi, neko ko će brinuti o nama. A kako bi nama posvetio pažnju, prvenstveno on mora biti zbrinut. Da bi bio zbrinut, mora imati iskustvo, a svi znamo da se iskustvo stiče godinama.

Devojke će vrlo lako primetiti da oni izbegavaju “igrice” kojima mlađi muškarci često pribegavaju, jer za to jednostavno nemaju vremena.

Veza između mlađe devojke i nekoliko godina starijeg partnera nije ništa novo, a ni neobično, i nije mi jasno zašto zbog toga često moraju da trpe prezir okoline.

Ne postoji stvar koju sredovečni muškarac neće uraditi da bi izgledao bolje. Baš na takve, zgodne i energične “matorce”, devojke se najčešče “lepe”.

Da li će vas on smarati zato što mu se niste javile ceo dan? Ne.

Da li će vam uputiti čudan pogled kada mu kažete da idete da se vidite sa drugom? Ne.

Da li će vas maltretirati bolesnom ljubomorom? Ne.

Da li mu je prva misao da vas odvuče u krevet posle prvog date-a? Ne.

Da li ćete svakodnevno postavljati sebi pitanje “Bože, sta ja uopšte radim sa njim?” Ne!

Oni ne samo da znaju da nas osvoje, već znaju i da nas zadrže. Sa godinama nestane osećaj nesigurnosti, kao i potreba za neprestanim dokazivanjem. Smirenost i zadovoljstvo stvaraju opuštenog muškarca, koji ima vremena i za romantiku, u normalnim količinama. Ne zanosi se previše vezama iz prošlosti i ne obazire se na mišljenja drugih.

Koliko puta vam se desilo da izađete na piće sa dečkom koji pola sata ne može da odluči šta će da pije? Neodlučni muškarci mogu biti iritantni, a stariji muškarci to sigurno nisu.

Od njega možete puno da naučite. Njegove godine pružaju mu dosta iskustva u različitim oblastima, pa tako možete proširiti interesovanja, naučiti štošta…

Stariji muškarci doživljavaju zabavljanje sa mlađom ženom kao veliki lični uspeh.

Da ne bude zabune, nisu svi stariji muškarci ovakvi, govorim o onom tipu kojem godine kao da dodaju na šarmu.

Nema sumnje da vas većina vaših prijatelja neće osuđivati zbog veze sa starijim partnerom, negativnih stavova će uvek biti, ali samo ih treba ignorisati jer je u pitanju vaša veza, ne njihova.

On, koji neće provesti vreme sa mnom pričajući  o sebi.

On, koji će onoliko vremena koliko posveti u razgovoru sebi, posvetiti i meni.

On, koji će svakog dana želeti da mi pokloni neki znak pažnje i neće biti frustriran zbog toga.

On, koji će me osvojiti svojom zrelošću.

Stariji muškarac, koji je bolji, pametniji, uspešniji, lepši  ne, ali mi to nikada neće prebaciti.


Đina Lukić je učenica srednje turističke škole koja modu shvata previše ozbiljno i na nju gleda kao na način života. Obožava šoping i izlaske, a čovek koji je inspiriše je Karl Lagerfeld. Fashion fades, style is eternal.


Comments