Čuvena poslovica kaže: “Velikim ljudima ne treba ništa više od svog imena!”. Ime je nešto sa čim se svako od nas indentifikuje, kako se predstavlja i na koje se odaziva.

Od rođenja do smrti mi smo obeleženi svojim imenom, a često i ne znamo kakvo značenje ono ima.

Roditelji deci najčešće daju ime, jer im se dopada ili po nekom rođaku, znamenitoj ličnosti ili prazniku na koje je dete rođeno.

Među najneobičnijim imenima koja su u registre novorođenih proteklih godina upisivali matičari beogradskih opština jesu: Dinarko, Brusli, Gricko, Marklen, Edip, Ruzvelt, Svilenko, Ronaldo, Tarzan i Oblak. Devojčicama su davana imena: Čajka, Bogorodica, Odiseja, Paloma, Bistra, Metka, Čarna, Lutka, Olimpijada.

Mi ćemo se pozabaviti značenjem onih uobičajenih i najčešćih imena kod nas. Danas istražujemo kakvo značenje imaju imena Vanja, Aleksa, Stefan, Biljana i Aleksandra.

Šta tvoje ime znači Vanja Aleksa Stefan Biljana i Aleksandra Šta moje ime znači: Vanja, Aleksa, Stefan, Biljana i Aleksandra

Vanja

Ti brzo razmišljaš, ali si po prirodi veoma osećajna osoba. Veoma si kreativna i prava umetnička duša. Imaš talenat bilo za slikanje ili muziku i veoma ti se dopadaju sve prefinjene i elegantne stvari, voliš komfor i udobnost.

Veoma si druželjubiva i osećajna osoba, pa ti je često teško da misliš svojom glavom već se prepustiš uticajima okoline ili pustiš da ti emocije nadvladaju razum.

Sklona si ljubavnim aferama, jer se lako zaljubljuješ i često si pravi sanjar. Sve što želiš je mir, ne voliš svađe i sukobe.

Sa novcem imaš velikih problema, jer mnogo voliš da trošiš, daleko više nego što uspevaš da zaradiš.

Kada je zdravlje u pitanju, obrati pažnju na kožu i bubrege.

Comments