Osećaš se sputano brojnim svakodnevnim ograničenjima, koja prihvataš i ne razmišljajući i imaš potrebu da budeš više svoja, slobodnija da budeš to što jesi, manje obavezana konvencionalnošću. Evo nekih jednostavnih poteza da se osećaš slobodnije.

“Anfrenduj” na Instagramu i Fejsbuku profile koji te nerviraju. To je tako oslobađajuće. Prosto je slatko kliknuti i obrisati one čije ti objave svakodnevno iskaču i iritiraju te. Uostalom, nikome ne moraš da objašnjavaš zašto si to uradila.

Unesi malo boje u svoju okolinu i oblačenje. Šarene jastučnice, pačvork pokrivači, zavese u nekoj jarkoj boji u tvojoj sobi – osećaćeš se drugačije, vedrije, razigranije, svaki put kad ih pogledaš i postaneš svesna upliva šarenila u svoju realnost. Ukoliko moraš da se oblačiš konvencionalno zbog posla, unesi neki detalj u boji – maramu oko vrata (koju možeš da skineš ako baš treba) lak za nokte u nekoj neuobičajenoj boji, komad nakida, šnala ili gumica za kosu. Boje imaju značenje, a bojenje svakodnevice širi tvoju percepciju.

blog 3 3 Šta možeš da uradiš da povećaš svoj osećaj slobode?
Comments