Prvi deo teksta možete pročitati ovde

U prethodnom članku smo se pozabavili kategorizacijom žena povedenom muškim merilima, njihovim željama i poimanjima muško-ženskih odnosa, tačnije onoga što očekuju da dobiju u partnerki. U ovom članku ćemo uraditi isto, i, nadamo se, zaključiti temu.

Gospođica Nezavisna

Ovakvom tipu devojaka se najčešće okreću oni muškarci koji ili nemaju dovoljno strpljenja da se obaziru na potrebe žene sa kojom su ili koji nemaju dovoljno vremena da isto učine. Gospođica Nezavisna je karijerista, malo mari za “dnevne nežnosti i pažnje” za kojima žene, u principu, vape, te joj muško prisustvo/pomoć/pažnja nisu od (krucijalnog) značaja… ili značaja uopšte. Ona je tip žene koja želi muškarca u svom životu, ali ne i tip žene kojoj je muškarac potreban. I, na kraju – ona nije tip žene koji će u muškarcu potražiti odgovore na sve svoje životne dileme/situacije/nedaće.

pretty girl wallpaper 800x600 e1422816834514 Šta muškarci traže u devojci? (2. deo)

Gospođica Opuštena

Mada postoji verovanje da većina žena vapi za udajom i da u svakom momku gleda potencijalnu priliku za brak i skrašavanje, Gospođica Opuštena o tome ni ne razmišlja. Njoj je u cilju da bude sa svojim muškarcem onoliko dugo koliko je on čini srećnom. Od ovakve devojke ćete retko (ili nikada) čuti “Kuda ova veza ide?” sintagmu ili primetiti manje ili više suptilno gledanje nakita (prstenja) kroz izloge. Gospođica Opuštena i sama želi da se uda jednog dana, ali joj se ne žuri – ona veruje da, ukoliko se brak desi, desiće se prirodno i jer oboje iz veze to žele, a ne zato što je “vreme” da se “i to obavi”.

Comments