Ponekad nismo raspoloženi za seks, zato što smo suviše umorni, ne osećamo se dobro, ili imamo preča posla. U većini slučajeva, muškarci i žene imaju iste razloge koje navode kad im nije do seksa, utvrdilo je istraživanje sprovedeno na 1000 muškaraca i žena.

“Nema šanse, mnogo sam umoran, ne funkcionišem.” Najveći postotak (38%) muškaraca i najveći procenat žena (54%) ovo navodi kao najčešći razlog – kad je čovek iscrpljen, odmor i san su mu na prvom mestu.

“Imao sam grozan dan i samo želim da iskuliram.” Kod 30% muškaraca, stres na poslu ubija svaku želju za seksom – oni jednostavno žele da ih svi ostave na miru, da budu sami sa sobom i da se opuste, ako je ikako moguće. Kod žena, ovaj razlog se pojavljuje u 22% slučajeva.

“Nije mi dobro, osećam da ću da se razbolim.” Ovaj razlog se pojavljuje kod 20% muškaraca – ali to je i jednako čest ženski razlog. Nikome nije do seksa kad počinje da ga “hvata” grip i trese temperatura.

“Ne mogu da isključim mozak, dekoncentrisan sam.” Dešava se da ovo otkrijemo tek kad pokušamo da se upustimo u seks, pa shvatimo da nam uopšte ne ide – 17% muškaraca i 22% žena navodi ovaj razlog.

“A možda samo da se malo mazimo.” 17% muškaraca i 21% žena ponekad ima želju za fizičkom bliskošću i osećanjem sigurnosti, ali ne i za seksom.

Comments