Planeta Jupiter ušla je u znak Strelca i tu će se zadržati narednih godinu dana. Jupiter je napokon kod kuće, posle perioda od 12 godina i to nam daje nadu da ćemo moći malo da odahnemo od svih napornih, intenzivnih i teških astrooloških aspekata u prethodnom periodu. Malo ćemo se i mi osećati kao kao da smo se sa dugog i iscrpljujućeg putovanja vratili poznatim i trajnim vrednostima – dobroti, etici, znanju, slobodi… Naravno, ne smemo previše da se opuštamo, jer nema tog planetarnog aspekta koji sam po sebi donosi samo dobro i briše sve prepreke.

Jupiter je na glasu kao velikodušan darodavac i donosilac velike sreće, ali to je samo delimično istina i ova njegova izuzetna pozicija zavisi od vaše natalne karte. Generalno gledano, postoje uslovi u kojima se Jupiter “otvara” i nagrađuje, a njegovo pozitivno dejstvo u narednih godinu dana pre svega zavisi od toga koliko smo u prethodnom periodu ulagali u ono što nam je važno. Osim entuzijazma, optimizma i vizionarstva, Jupiter pre svega traži i ceni znanje, pa nema ni nagrade ako nismo ulagali svoje znanje ili novac (u sticanje znanja, najbolje).

View this post on Instagram

My forever Paris mood. 🗼#Paris

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne) on

Tako je i Jupiterova godina pred nama u znaku edukacije, obnavljanja školovanja, završavanja započetih fakulteta i škola, vraćanje znanju koje smo zapostavili i koje nam je potrebno u budućnosti.

Uticaj Jupitera u Strelcu predviđa i važne pravne poslove, sudske procese, sređivanje finansija, potragu za sponzorima, proširenje posla, kao i još intenzivniji odlasci u inostranstvo, zbog školavanja ili (i) zaposlenja.

Pozitivne promene svakako predstoje, ali savetuje se oprez i to baš u domenu dobrote, optimizma i entuzijazma. Celim svojim putem, Jupiter će biti u kvadratu sa Neptunom, što znači da treba da vodimo računa da ne nasednemo na neke filmske priče i očekivanje bajkovitih ishoda.

To znači da treba da vodimo računa da nas ne zaslepi neka odlična poslovna prilika, neko prevelikodušno obećanje – nešto što prosto izgleda suviše dobro da bi bilo istinito. Sve što je lako i glatko dostupno, treba dakle proveriti i ne reagovati impulsivno, na prvu loptu. Dobro će proći oni koji budu oprezni, kritični i sumnjičavi i spremni da ne podlegnu zanosu, pre nego što se uvere da nešto ima smisla.

Comments