Merkur nas navodi na promišljanje, a Strelac želi da se oprobamo, da eksperimentišemo. I to je dobro, jer će Merkur sprečiti brzopletost Srelca, a nestrpljivi Strelac će obuzdati Merkurovo sitničarenje.

To znači da ćemo možda doći u poziciju da isprobavamo neke mogućnosti i odnose, kao da probamo pantalone u radnji i tražimo one koje nam baš odgovaraju. Ali kad pronađemo ono što je za nas vredno, ispravno i pravo, imaćemo snage, volje i energije da nastavimo tim putem bez zastajkivanja.

Razmatraćemo svoje odnose i emotivne veze i možda ćemo pronaći neke načine i modele koji uopšte nisu u skladu sa onim što inače smatramo normalnom vezom i odnosom. Verovatno ćemo imati i sasvim originalne i nekonvencionalne ideje o svim aspektima našeg života – bićemo inspirisani i podstaknuti da izrazimo ono istinsko u nama, što nema veze sa očekivanjima drugih, sa vrednostima koje su nam nametnute i sa onim što se smatra normalnim i važnim.

Ako se nalazimo na nestabilnom tlu, emotivno, poslovno, psihološki, shvatićemo da ne možemo da se vratimo nazad, da bismo se osećali sigurnije – ne samo što to uopšte nije moguće, nego što nam je jasno da stvari nikada ne mogu da budu iste kao ranije i da i ne treba da budu iste. Konačno ćemo uspeti da isprocesuiramo neke stvari i da dozvolimo nekim osobama, situacijama, navikama, da se odvoje od nas, da ih otpustimo, jer više nisu na istoj talasnoj dužini sa nama.

Neki odnosi su ispunili svoju svrhu i treba da se završe, a mi ćemo sada biti spremni da to shvatimo i priznamo. Biće nam lakše da prevaziđemo prošlost i da se okrenemo ka budućnosti, jer nas podstiče Merkur u Strelcu, koji gleda napred i nastoji da proširi horizonte. Bićemo u stanju da zamislimo svoj život onako sjajnim i fantastičnim, kakav i treba da bude. Moći ćemo da shvatimo i prihvatimo da je neophodno odlučno delovanje, kako bi naši snovi postali stvarnost.

Izvor fotografija: instagram.com/popcultureinpictures_

Brankica Milošević

Comments