Svoj retrogradni hod, koji se dešava jednom za godinu i po dana, Venera počinje 5. oktobra i on će trajati do 15. novembra. Drži se dobro, jer sa ulaskom u znak Škorpije, Venera dobija intenzitet, koji diktira sve ili ništa. Imaćeš priliku da se setiš one jedne stvari koju si oduvek htela, a nisi je ostvarila i bićeš inspirisana da to pokušaš sada.

Kao i obično kad je u retrogradnom hodu, Venera iskušava naše odnose i veze i naš ljubavni život, pa ćemo u narednom periodu sve preispitivati i iznova vrednovati. Naći ćemo se na nepoznatom terenu, van svoje zone komfora, suočeni sa izazovima i bolnim spoznajama – ali vredeće, obećava Venera. Retrogradno kretanje Venere završava se u znaku Vage (u koji ulazi 1. novembra) i donosi konačan ishod ovog tranzita – da li ćemo pokupiti nagrade, ili ostatke slomljenog srca, zavisi od toga kako ćemo proći kroz ovaj buran period i da li ćemo zaključiti da vredi čuvati odnos, ili je bolje krenuti dalje. Najbolnije situacije su tamo gde jedan partner zaključi jedno, a drugi drugo.

Ali pošto je Vaga znak razuma, cilj njenog retrogradnog kretanja jeste da nas poduči kako da pronađemo taj razum u strasti i ostrašćenosti, kako da pronađemo objektivnost u subjektivnom gledištu. Tako imamo priliku da naučimo kako da dobijemo ono za čim žudimo, da se možda setimo načela primanja i davanja, da bismo uspostavili ravnotežu i ispunili najdublje želje.

Za vreme retrogradnog kretanja Venere, nije preporučljivo počinjati nove partnerske odnose, kao ni poslovne, niti je ovo dobro vreme za venčanja. Retrogradna Venera pre donosi kraj nekog odnosa i osećaj da stvari više nemaju smisla i da ne mogu tako da se nastave, dok je istovremeno moguće nastavljanje nekih odnosa koji su ranije bili prekinuti, povratak staroj ljubavi.

Comments