Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Šta nas pokreće da učimo nove stvari u zrelijim godinama?

Šta nas pokreće da učimo nove stvari u zrelijim godinama?

1/2

Vitalnost, održavanje „bistre pameti“  i živog duha i u starosti, najviše zavisi od toga koliko smo otvoreni za nove informacije i sadržaje, koliko u svom životu praktikujemo učenje. A kao što poslovica kaže, „čovek se uči dok je živ“ i to se ne odnosi samo na prilagođavanje promenama koje ne možemo da izbegnemo. Čovek je dužan da uči dok je živ, jer je samo tako zaista živ, uključen, ostvaren i ispunjen.

Da bismo mogli da učimo, da bismo pronašli unutrašnje motive, potrebno je da ispunimo sopstvene potrebe – ali ponekad je ispunjavanje tih potreba odličan pokretač u pravcu napora koje treba da uložimo da bismo nešto shvatili, naučili, primenili i promenili.

Osim osnovnih, fizioloških potreba, postoje i intelektualne, socijalne i duhovne potrebe, kao što su potreba za sigurnošću i slobodom, potreba za ljubavlju, potreba za samoaktuelizacijom i za priznanjem u društvu.

Podmirivanjem ovih potreba, javlja se želja za ličnim razvojem, u skladu sa našim najvišim vrednostima. Budi se kreativnost, energičnost, nesebičnost i nastojanje da se pruži lični doprinos, radoznalost, otvorenost i potreba da se bude samostalan i da se formira lično mišljenje i stavovi, koji ni od čega ne zavise.

Kroz lični razvoj vode nas različiti motivi, a što je motiv ličniji, to je snažniji i pomaže nam da brže apsorbujemo znanje i da brže napredujemo u onome što želimo da savladamo i naučimo. Kad učiš ono što želiš da naučiš, što te zanima i angažuje na najdubljem nivou, učiš sa interesovanjem i radošću – sa osećanjem zadovoljstva, jer realizuješ svoje sopstvene ciljeve i ostvaruješ svoje osećanje smislenosti i životnog zadatka.

kimberly farmer 287677 Šta nas pokreće da učimo nove stvari u zrelijim godinama?

Editors choice