Preko jednog ramena

Veliki broj žena nosi tašnu na dugačkom kaišu preko jednog ramena i to deluje ležerno i opušteno, ali zapravo otkriva nesigurnost i nedostatak poverenja prema drugima. Naročito ako jednom rukom držiš otvor tašne, ili neki njen detalj, bravicu ili neki ukras, a slobodnom rukom se držiš za kaiš tašne u visini grudi. Noseći tašnu na ovaj način, obe tvoje ruke su zauzete i stvaraju štit ispred tebe, gotovo kao da si samu sebe zagrlila, da se osnažiš dok prolaziš kroz ovaj opasni i nepouzdani svet.

Ali ako se radi o velikoj tašni, koja nema kaiš nego samo ručice, ovo je prosto najpraktičniji i najsigurniji način da se takva tašna nosi – u tom slučaju, tvoja ruka je preko tašne i pribija je uz telo. Ako biraš ovakve tašne, možda si imala loše iskustvo sa džeparenjem, a možda si ipak malo nepoverljiva, odnosno, uvek na oprezu. Iskustvo sa ljudima navodi te da uvek budeš na distanci i da nikome ne dozvoliš da ti se suviše približi, dok se ne uveriš da imaš posla sa pouzdanom osobom.

tasna2 Šta o tebi govori način na koji nosiš tašnu?

Tvoj izbor je ranac

Želiš da ti ruke budu slobodne – jer se tako lakše hoda, a to znaš jer si strastveni kamper, planinar, izletnik, šetač (ili imaš malu decu, pa su ti ruke zauzete njihovim ručicama), ili svakog časa srećeš nekog koga želiš da zagrliš, a za to su potrebne obe ruke i nikakva tašna koja bi se isprečila između vas. Ti si ležerna, vedra i praktična i prilagodljiva osoba omiljena u društvu. Uživaš u davanju, velikodušna si i puna razumevanja ne samo prema bliskim osobama, nego prema svetu u celini.

tasna3 Šta o tebi govori način na koji nosiš tašnu?
Comments