Planeta Merkur predstavlja komunikaciju, poslovni smisao, analitičke i posmatračke sposobnosti, i njegov poslednji ovogodišnji retrogradni hod odvija se u znaku Vage, počev od 27. septembra, pa sve do 18. oktobra. Sva tri retrogradna Merkura čine ceo ciklus, koji se sada zaokružuje, pa se setite šta vam se dešavalo u prethodna dva – tako ćete se najbolje orijentisati i znaćete o čemu treba da povedete računa. 

Ovan

Merkur je gospodar treće i šeste kuće i retrogradan je u sedmoj kući, koja predstavlja brak i partnerstvo, pa će doneti uspone i padove u partnerskim odnosima, sa puno sukoba, nervoze i nesporazuma. Bilo bi mudro da za to vreme izbegavate važne zajedničke poduhvate (venčanje, preseljenje, početak zajedničkog života) i da ih odložite, dok ne prođe retrogradni uticaj Merkura. U poslovnom partnerstvu i trgovinskim aktivnostima, budite vrlo jasni kada je u pitanju određivanje uloga i zaduženja i podela odgovornosti, jer će vam to pomoći da izbegnete sukobe u poslovnom okruženju. Izbegnite putovanja, jer vam mogu doneti gubitke, umesto očekivane koristi. 

Bik

U Biku, Merkur gospodari drugom i petom kućom i retrogradan je u šestoj, kući dugova, neprijatelja i dnevnica. Tokom ovog tranzita morate biti oprezni ako ulažete novac, ili se bavite novčanim transakcijama, ili ulažete novac radi „okretanja“ i uštede, zbog velikih šansi za novčane gubitke. Sačekajte sa ulaganjima da tranzit prođe, a u međuvremenu konsultujte stručnjake, koji vam mogu pomoći da izbenete greške. Roditeljima Bikovima savetuje se da se uključe u život svoje dece, posebno u oblasti obrazovanja i ishrane. Vodite računa o svom zdravlju i provedite što više vremena u prirodi i kretanju. 

Blizanci 

Merkur gospodari prvom i četvrtom kućom, a retrogradan je u petoj kući Blizanaca, u kući ljubavi, romantike i dece. Tokom tranzita postoji mogućnost za greške u komunikaciji, jer će vam biti teško da jasno artikulišete svoje zahteve, da postavite granice, ili prepoznate tuđe granice. U ovom periodu možete oživeti stara prijateljstva, a možete i smanjiti negativan naboj koji možda imate prema svojoj majci. Bitna su i pitanja vezana za imovinu i kuću – želećete da stvorite što prijatniji ambijent u svom „utočištu“. Mogući su manji zdravstveni problemi, ali ništa značajno vas neće mučiti tokom ovog tranzita. 

&

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nico (@nico.potur)

Rak 

U četvrtoj kući Rakova, u kući komfora, majke i imovine, Merkur će ispoljitis voj retrogradni uticaj.  Tokom ovog tranzita možda ćete se suočiti sa izazovima po pitanju imovinskih odnosa – pokušajte da se ne upletete u imovinska pitanja, jer se neće lako razrešiti i dugo će potrajati. Moći ćete da upravljate svojim finansijama i da kontrolišete troškove, a imaćete priliku i za neplaniranu novčanu dobit. U ovoj fazi možete se brinuti zbog majke i njenog zdravstvenog statusa. 

Lav 

Merkur vlada u drugoj i jedanaestoj kući, a retrogradni uticaj ima u trećoj kući. Tokom ovog tranzita, možete rešiti sve probleme sa svojom braćom i sestrama, ili bliskim rođacima. Planovi za putovanja će biti uspešni i doprineće vašem ličnom rastu i razvoju. Porodični krug će vam uneti toplinu i doneti harmoniju i osećaj ravnoteže i pripadnosti. Izbegavajte finansijska ulaganja, a ako se bavite time, pažljivo proučite svaku aktivnost iz svih uglova. Ako tražite posao, mogli biste dobiti vrlo povoljnu priliku, ili možete profesionalno napredovati, ili dobiti povišicu. 

Devica 

Vladavina Merkura u prvoj i desetoj kući koja se odnosi na profesiju i karijeru, a retrogradni hod je najuticajniji u drugoj kući, komunikacije, bogatstva i porodice. Tokom ovog tranzita možete se suočiti sa nekim problemima sa članovima porodice, koji mogu poremetiti kućnu atmosferu. Uz pažljivu komunikaciju, možete prevazići sve nesporazume i napetosti. Ovaj period je dobar za donošenje investicionog plana, otvaranje novog računa, koji bi vam mogao kanalisati uštedu u ispravnom smeru. Na ovaj način ćete se uskladiti sa energijom tranzita. Mogući su iznenadi gubici i dobici. 

Comments