Vaga

Merkur gospodari devetom i dvanaestom kućom, a tokom ovog tranzita Vage će biti okrenute svom duhovnom životu i iskustvima i religioznim osećanjima. Mogli biste osećati potrebu da se uputite na neku vrstu hodočašća. U ovom periodu vaši troškovi su veoma izraženi, pa morate biti oprezni ukoliko ulažete novac. U zdravstvenom pogledu, možete biti posebo osetljivi na stres, pa vam se preporučuje da vežbate jogu i meditirate kako biste harmonizovali energiju. 

Škorpija 

Uticaj retrogradnog Merkura će biti naročito izražen u kući troškova, gubitaka i spasa. Finansijski rizičan period za vas, zato odložite sva ulaganja ili se posvetujte sa stručnjacima prilikom svake finansijske transakcije. U ličnim odnosima preplavljuju vas osećanja, pa zato izbegavajte da donosite bitne odluke, jer situaciju ne sagledavate jasno i zdravorazumski. U poslovnom okruženju možda nećete imati odgovarajuću podršku nadređenih, pa zato budite oprezni u komunikaciji sa njima. Ne zanemarujte male zdravstvene probleme, da se ne bi pretvorili u veće. 

Strelac

Uticaj retrogradnog Merkura se najviše ispoljava u jedanaestoj kući uspeha, profita i dobiti. Vama će ovaj tranzit biti od velike koristi, jer možete steći viši društveni status i priznanja koja priželjkujete. Otvoriće vam se nove poslovne mogućnost, a poslovna partnerstva će biti naročito uspešna. Dobar period za društveni život i prijateljstva, kao i za dublje povezivanje u partnerskim odnosima i dobijanje podrške i razumevanja najbližih. Ako planirate kupovinu ili prodaju neke nekretnine, imaćete uspeha u tome. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Jarac 

Uticaj retrogradnog Merkura, Jarčevi će najviše osetiti u desetoj kući karijere, titula i slave. Možda ćete morati naporno da radite, da biste ostvarili svoje preduzetničke ciljeve, a vaši podređeni vam neće biti naročito od pomoći, ali trud će vam se isplatiti, a vaša produktivnost i efikasnost će se povećati. Ovaj tranzit donosi poboljšanje odnosa sa ocem i muškim autoritetima – možete dobiti veoma korisne savete, koji će vam dugoročno pomoći od osoba koje doživljavate kao očinsku figuru. Ukoliko polažete ispite, proći ćete bolje nego što ste očekivali. Postoje šanse za uspešno putovanje u inostranstvo. 

Vodolija 

Vladajući petom i osmom kućom Merkur će u Vodoliji ispojiti svoj uticaj kroz deveto polje sreće, bogatstva i duhovnosti. Ukoliko ste roditelj, bićete ispunjeni zbog uspeha svoje dece, ako ste student, imaćete odlične rezultate, a na radnom mestu možete dobiti bolji položaj, ili možete pokrenuti uspešan poslovni projekat. Bićete veoma angažovani, pa se možete osećati umorno i iscrpljeno, zato vam se preporučuje da energiju povratite boravkom u prirodi, kao i duhovnim tehnikama, meditacijom, jogom. Svi vaši lični odnosi podložni su sukobima, nesporazumima i zastojima u komunikaciji, pa je potrebno da to prevladate strpljenjem i taktom. 

Ribe 

Retrogradni Merkur u kući transformacija i istraživanja ukazuje na moguće teškoće, ili loše rezultate nekih akcija. Možete biti zabrinuti zbog zdravlja i situacije svoje majke, ili majčinske figure, to bi mogao da bude izvor napetosti i stresa. U partnerskim i bračnim odnosima suočićete se sa usponima i padovima i velikim promenama raspoloženja. Ukoliko imate poslovno partnerstvo, u ovom periodu bi moglo da se razvije nepoverenje i neslaganje u načinu da postignete ciljeve. Finansijiski se možete iscrpeti u renoviranju i ulaganju u održavanje kuće. Možete ostvariti bolje odnose sa širom porodicom i ostvariti se na kreativnom planu (pisanje, ples, fotografija, slikanje…). 

Naslovna fotografija: instagram.com/nico.potur

Brankica Milošević 

Comments