Svakome treba da se seti svoje snage i svojih sposobnosti i vrlina, kad se oseća zaglavljeno i čini mu se da nema izlaza. Evo ohrabrenja za svaki horoskopski znak. 

Ovan 

Kad vam se učini da ste sami protiv svih, setite se da ste rođeni borac! Vaša vladajuća planeta je Mars i vi nosite njegov vatreni duh u svom srcu, čak i u najtežim trenucima. Toliko toga ste već „preturili preko glave“, toliko bitaka ste izvojevali, možete i ovu. Zapalite Marsovu baklju u svom srcu i samo nastavite dalje. 

Bik

Ne dozvolite svom ponosu i tvrdoglavosti da vas spreče da se povežete sa ljudima (koji vas inače vole i podržavaju) i da tražite pomoć, kad osećate da okolnosti nadilaze vaše snage i razumevanje. Imate oko sebe divne prijatelje i bliske osobe koji čine vaš krug podrške i sve što treba da uradite jeste da im kažete šta vas muči. 

Blizanci 

Kada imate problem vi se instiktivno obraćate nekome, jer verujete da su dve glave uvek pametnije od jedne. Često je to sasvim tačno, ali više mišljenja može dati oprečne odgovore, pa vi u kriznim situacijama treba da se saberete i usredsredite na sopstveni osećaj, na intuiciju i glas srca. Odgovori na najvažnija pitanja leže unutra, u vama. 

Rak 

Verujete da će vas zidovi kojima ste se okružili zaštititi od udaraca živta, ali to vas samo čini usamljenima u sopstvenim preživljavanjima. Kada osećate da je život borba za koju više nemate snage i koja počinje da vas obara i pobeđuje, vreme je da spustite štitove i izađete u nepoznato. Morate rizikovati i otvoriti se, saopštiti svoje potrebe, tražiti pažnju, pomoć, poštovanje – jer drugi ne znaju šta vam treba, ako se ne izjasnite. Možete se iznenaditi koliko je otvorenost prema drugima efikasnija od zatvaranja u sebe. 

Lav

Nemojte dozvoliti da vaša potreba da budete u centru pažnje, glavni, viđeni, uvaženi, slavni, bogati – učini da izgubite iz fokusa ono što je zaista važno. Čak i najhrabrijim vođama treba odmor i opuštaje, pa zato dozvolite sebi da se povučete sa pozornice i uzmite vreme koje vam je potrebno da budete zabrinuti, tužni, povređeni. Ne morate uvek držati glavu visoko i pretvarati se da je sve pod kontrolom. 

Devica 

Skloni ste se da previše dramatizujete okolnosti, zato što svaku sitnicu razrađujete u bezbroj pravaca – jedna mala neprijatnost pokreće kod vas lavinu anksioznih misli. Sve može biti razlog za preteranu zabrinutost, na dnevnom nivou i kada taj vrtlog počne da vas uvlači morate se setiti da dišete – stanite, umirite se, zažmurite i nekoliko minuta samo dišite, opuštajte mišiće i prizovite osećaj da je sve u redu. 

Comments