Vaga 

Skloni ste da se potpuno iscrpite u brizi za druge – iako vam to naizgled daje energiju, zapravo samo pojačava vaše trošenje. Vi ste odlični pod pritiskom, u stanju ste da se „stisnete“ i istrpite sve što vas snađe, ostajući pribrani i delotvorni, ali to uzima danak. Morate povremeno biti sebični, odvojiti vreme za sebe i svoje potrebe, pružiti sebi malo nege, nežnosti, luksuza – napuniti baterije, da biste mogli da nastavite da rešavate probleme (svoje i tuđe). 

Škorpija 

Vaš unutrašnji pritisak raste lagano – vi sve nosite u sebi, sve čuvate i držite skriveno. Kad vam je teško, sami se nosite sa svojim bolom, nikome se ne žalite, zadržavate za sebe i informacije i osećanja. Možda bi vam bilo lakše da podelite svoj teret sa terapeutom, nego sa nekim bliskim, jer se nećete bojati da ga ne opteretite, ili da će vas smatrati slabim, ili izgubiti poverenje u vas, koji ste inače oslonac i pojam stabilnosti. 

Strelac 

Kada osetite da se zidovi sklapaju oko vas, treba da se oslobodite – vaš optimizam nikada ne može biti slomljen, a vaš neustrašivi duh ne može nikada biti zaista ukroćen. Ako ste u beznadežnoj situaciji, ostavite sve i idite u prirodu, provedite vreme povezjući se sa izvorom svekolikog života, obnovite svoju energiju kao primitivac i divljak – valjajte se po zemlji, klanjajte se suncu, umivajte u potoku. Kada povratite energiju, vaše srce će govoriti razgovetno i bolje ćete čuti svoj unutrašnji glas. 

Jarac 

Vi držite svoju visoku poziciju i ne odstupate, hrabri ste i snažni. Ipak, ponekad samo čvrsto stojite u mraku, osećate da vam se tlo urušava pod nogama i čekate propast. Kad se osećate beznadežno, morate se odmoriti. Odstupite sa svog mesta, napravite pauzu od rada, reda i discipline, nađite način da se opustite i zabavite, da malo zaboravite odgovornost i strogost. Podignite nogu sa kočnice i ne brinite šta će neko misliti o vama, ludujte. 

Vodolija 

Kada počnete da se osećate prplavljeno, najbolje je da se bavite rešavanjem nekog malog problema. Skrenite pažnju sa šire slike (koju uvek držite u glavi) i držite fokus na jednom malom delu te slike, koji možete odmah da popravite, na koji  možete da utičete i da vidite rezultate. Ako nebo preti da vam padne na glavu, popnite se na krov i zamenite dotrajale crepove – to je praktična stvar kojom možete da upravljate. 

Ribe

U krizama se osećate bespomoćno i izgubljeno, ali to je samo prepuštanje strahu. Sledeći put, kad vam se nad glavom sakupe crni oblaci, nemojte padati na kolena i zapomagati, već promenite pristup. Podignite pogled, ispitajte to crnilo, da vidite od čega se sastoji, koji delovi su mu najstrašniji, šta je ono na šta najviše reagujete – usput ćete uočiti slabe tačke tog mraka, kao i sopstvena jaka mesta, na koja inače ne obraćate pažnju prepuštajući se osećanjima. 

Naslovna fotografija: instagram.com/street_style_paris

Brankica Milošević 

Comments