Kada vam kažu da postoji prepreka između vas i vaše sreće, i da ste ta prepreka upravo vi sami – ne lažu vas. Ukoliko postoji nešto što sanjate i nikako da počnete da radite na tome – počnite! Uradite. Angažujte se. Nemojte dozvoliti ovim razlozima da vas spreče da uradite nešto što ovaj svet još nije video.

Niste dovoljno puta pogrešili

Pogrešili i pali i suočili se sa neuspehom. Morate se nekoliko puta suočiti sa činjenicom da je pad deo života, isto kao i neuspeh. Nemojte da vam bude dovoljan vaš sopstveni mediokritet. Bolje je pokušati i pasti nego biti prosečan u svemu.

tumblr lbtwlzujXy1qaobbko1 500 Šta vas sprečava da sa svojim životom uradite nešto veličanstveno?

Briga vas je šta će drugi reći

E, pa, jednu stvar zaista morate ponavljati u sebi. Ne žive oni vaš život nego vi. Činjenica je da ćete morati da živite sa posledicama svojih postupaka i odluka, ali javno mnenje zaista ne treba da bude jedna od stvari koje će vam pomoći da te odluke donesete.

Mislite da ste pametniji nego što jeste

Ovo je još jedan od razloga koji može dovesti do neuspeha. Nemojte se plašiti da naučite koliko ne znate. Stičite znanja, učite. Putujte i usvajajte sve što možete o svetu oko sebe. To je siguran korak da vam se vidici prošire.

Ne čitate

Neobrazovanje vas sputava da shvatite šta je ono što želite. Mnogi ljudi nisu postigli ništa specijalno u životu upravo zato što nisu ni znali šta sve ima na ovom svetu, čime sve mogu da se bave. Čitajte, čitajte, čitajte. Obrazujte se. Ne budite prosek.

Manjka vam radoznalosti

U današnjem vremenu sve nam je servirano na tacni. Pogledajte malo iza onoga što vam serviraju kao gotovo jelo. Raspitajte se o dubini stvari, o istinitosti vesti, o nastanku gotovog proizvoda. Ne budite pasivni posmatrač nego aktivni učesnik.

Field in Sunlight1 Šta vas sprečava da sa svojim životom uradite nešto veličanstveno?

Ne pitate dovoljno pitanja

Bez pogovora prihvatate ono što vam autoritet nalaže. Ako gazda kaže da se sedi duže nego od devet do pet, vi ćete sedeti. Usudite se da gledate izvan okvira i onoga što vam kažu! Budite sami vlasnici svog života.

Ne možete da podnesete istinu

Nije najteže prihvatiti da nešto ne znate. Ima toliko gorih stvari. Prihvatite da niste obrazovani, da niste potkovani, da ne znate sve. To je prvi i osnovni korak ka poboljšanju situacije.


Una Hadži – Nikolić

Comments