Vaga 

Vage teško upravljaju osećanjima, a veoma su emotivne i ponekad ne umeju ta osećanja da izraze na zdrav način. Imaju tendenciju da isključuju neka osećanja, da drugi ne bi videli kada ih nešto boli. One žele nekoga ko to razume i ko im daje sav prostor koji im je potreban i sa kim mogu da razgovaraju o svemu što ih zanima (a zanima ih mnogo toga) – intelekt je za Vagu najbolji afrodizijak. Žele dubinu, strast, razumevanje, suštinu. Kada im to pružite, poklanjaju vam svoje srce zauvek. Za Vage, zdrava veza je ona u kojoj je lako postići harmoniju i opustiti se, jer su uvek shvaćene, prihvaćene i voljene – olakšanje od svih napornih balansiranja u drugim aspektima života. 

Škorpija

Rezervisane Škorpije nastoje da obaviju velom tajne svoj način života i svoju privatnost i teško ih je upoznati, jer ne pokazuju više od onoga što žele da vidite. Ali zato uvek tačno znaju kako da dođu do onog što žele – ako vam Škorpija nešto poveri, znači da vam veruje svim srcem. Ali ako je izneverite, biće ogorčena i neće više želeti da zna da postojite. Svoju ranjivost retko kada pokazuju, pa ako vi vidite nežno, zabrinuto i uplašeno lice Škorpije, znači da imate privilegovano mesto u njenom životu. Veoma su strasne i fizička strana odnosa im je jako bitna – Škorpije neće govoriti o ljubavi, ali će učiniti da se osećate voljeno i zaštićeno. Zdrava veza je za njih to što ostaju sa nekim – jer da nisu zadovoljni, ne bi ni bile tu gde jesu. 

Strelac 

Strelcu je potrebna sloboda, da bi mogao da napreduje i razvija se, da se oseća dobro i da daje sve od sebe. Ako oseća da ga neko sputava, ili da mu veza oduzima suviše slobode, da ga partner kontroliše i da je posesivan, izvući će se i pobeći, ponekad bez objašnjenja. Strelci su samostalni, umeju da brinu o sebi i nikada nisu usamljeni – njihova vedrina i druželjubivost im obezbeđuje društvo na svakom koraku. Ako ste u stanju da pružite Strelcu ono što mu treba, da ga ne sputavate, ne vezujete i ništa ne zahtevate, da ga pratite kada mu to treba i da ga pustite kada želi da bude sam, biće vam zahvalan i privržen najviše koliko je u stanju da bude. Brinuće o vašoj udobnosti i uživaće u vašem društvu – Strelac ne trpi gluposti, zato se ne folirajte, on ceni autentičnost i ume da je nagradi. Zdrava veza za Strelca je kada uvek želi da se vrati istoj osobi. 

Jarac 

Jarčevi se najteže otvaraju, zato što su rezervisani, sve dok nisu sigurni da se stvari odvijaju kako treba. Žele da budu uvereni da je partner iskren, predan, zainteresovan i angažovan, pre nego što mu predaju svoje srce i pokažu svoju ljubav i privrženost – a i tada će neke delove sebe držati pod ključem. Ne preuzimaju inicijativu, čekaju da budu osvojeni i zavedeni – ako želite partnera u znaku Jarca, morate se dobro potruditi da ga osvojite. Ali, ako uspete u tome, imaćete na svojoj strani najstabilniju, najuporniju i najčvršću “stenu” – životni oslonac kakav se retko sreće. Zdrava veza za Jarca je osećanje sigurnosti i obećanje trajnosti – u dobru i zlu. 

Vodolija 

Vodolije su – drugačije. Spontane, ekscentrične, svoje. Uvek se dočekaju “na noge” i stalno se pitaju šta će dalje da rade. Vodoliji je potreban partner koji će da prati i vodi, naizmenično, koji će imati istu vatru srca i otvorenost uma, hrabrost i snagu da preuzme odgovornost za svoj život i da rizikuje – ponovo i ponovo.  Može im biti teško da pronađu tu jednu posebnu osobu, pored koje se osećaju slobodno, a kojoj pripadaju i sa kojom su istniski ispunjeni, ali kada to pronađu, ostaju verne i posvećene do kraja života. Vodolije žele da spoje svoju potrebu za avanturom i kretanjem i potrebu za ukorenjenošću i pripadnošću i kada nađu “člana svog plemena” koji to razume i pomaže im u tome, ostaće sa njim. Zdrava veza je za Vodolije pronalaženje slobode u vezanosti, kroz potpuno razumevanje i prihvatanje. 

Ribe 

Ribe vole da brinu o drugima, da ispolje svoju nesebičnost i brižnost. Pri tome zahtevaju poštovanje i neće prihvatiti manje od toga. Osoba njihovog života treba da ih poznaje i razume i da poštuje njihove želje – njihove granice, njihove trenutke distance i povučenosti, njihovu preosetljivu i ranjivu prirodu. Kada nađu osobu koja oseća, razume i uživa u njihovom inspirativnom senzibilitietu, koja ih obožava i podržava, biće srećne i opuštene, a njihova ljubav ogromna i svemoguća. Njihova žudnja za životom i doživljajima traži stabilno utočište i oslonac i to je i njihova definicija zdrave veze – neko na koga mogu da se oslone, ko ih nikada ne shvata pogrešno i uvek poštuje njihove želje i potrebe. 

Naslovna fotografija: instagram.com/lettersforsoulmates

Brankica Milošević 

 

Comments