Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Start 2.0 hakaton je uspešno završen

Start 2.0 hakaton je uspešno završen

Po drugi put na Fakultetu organizacionih nauka udruženje studenata informatike FONIS organizovalo je takmičenje Start 2.0 u formi hakatona pod sloganom “Code first, explain later” u saradnji sa kompanijama Microsoft Srbija, Telerik i Centrom za promociju nauke.

Zadatak ovogodišnjeg hakatona bio je razvoj Windows 8.1 aplikacije na temu ekološkog karaktera – Zaštita životne sredine. Takmičilo se ukupno osam timova u sastavu od tri člana i svi su uspešno završili aplikacije koje su bile kompletne nakon 24h. Timovi koji su nagrađeni su:

I mesto: CODEWHISPERERS, ekipa sa FON-a u čijem sastavu su Miloš Maksimović, Milan Mihajlović i Ivan Maksimović, odneli su pobedu sa vrlo inspirativnom aplikacijom “Živadin” za obrazovanje dece u osnovnim školama u obliku kviza, koja je pored odličnog dizajna bila spremna da se koristi kako iz ugla dece, tako i iz ugla profesora.

Pobednički tim Start 2.0 hakaton je uspešno završen

II mesto: SINJI GALEPI u čijem sastavu su Dušan Zdravković, Nikola Smiljković i Nikola Stojiljković sa RAF-a koji su prikazali svoje rešenje zadatog problema u vidu ecoShop-a, ekološke prodavnice koja bi korisniku pored kupovine pružala i informacije o tome koliko bi uštedeli kupovinom takvog proizvoda, zašto je on bolji i slično.

III mesto: GONIČI MAJMUNA, ekipa sa RAF-a koju su činili Filip Stanisavljević, Ivan Petrović i Miloš Biljanović napravili su aplikaciju pod nazivom “Moja odgovornost” koja omogućava svima da brzo i lako utiču na to da se proširi svest o problemima vezanim za životnu sredinu. Korisnicima je kroz ovu platformu omogućeno da kače fotografije problema, kao i da pokreću inicijative preko kojih bi se grupe ljudi, uz pomoć sponzora, formirale kako bi rešavale ove probleme.

Trud ostalih timova APSTRAKTNO KLASJE, M.A.P. , THE CODE, THE BUG AND THE GOTO, 4096 i GARI nije prošao nezapaženo, iako se nisu plasirali u najbolja tri tima, neki od njih dobili su ponude za posao i praksu tako da im želimo mnogo sreće u budućnosti!

Tokom 24h takmičarima su pružili podršku mentori MSP-evi Mladen Trišić, Petar Milovanović, Bojan Mišić i Ivan Veličković, kao i Janko Radusinović i Bogdan Begović.

Odluku o pobedniku doneo je stručni žiri u sastavu: Siniša Perović iz Microsofta, Srđan Božović Microsoft MVP, kao i profesori i asistenati sa FON-a Slađan Babarogić, Nina Turajlić i Marko Petrović.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Microsoftu i Teleriku koji su obezbedili nagrade za osvojena prva tri mesta. GONIČI MAJMUNA dobili su Telerikove DevCraft Complete licence, drugo mesto SINJI GALEPI takođe su dobili licence i uz to portabilne punjače za mobilne telefone, a za prvo mesto CODEWHISPERERS pored licenci su bili obezbeđeni i Lenovo IdeaPad Flex 10 tableti. Pored toga, pobedničkoj ekipi je obezbeđen i odlazak i smeštaj na Balkan Venture Forum koji će biti održan na Jahorini 15. i 16. maja.

Ove godine sve aplikacije su bile odlične, kreativne i društveno korisne i nadamo se da će većina zaživeti i pomoći nam u očuvanju životne sredine. Zahvaljujemo se svim medijskim partnerima i sponzorima, kao i svima koji su učestvovali i pružili dragocenu podršku i doprinos. Vidimo se i sledeće godine na Start 3.0!

Editors choice