Nikad dovoljno informacija i edukacije o večnoj temi – seks, seksualna samosvest, predrasude i mitovi. I uvek imamo šta još da naučimo. Ako se pronalaziš u ovim opterećujućim stavovima, pokušaj da ih se oslobodiš, vredeće.

Srećni parovi stalno imaju seks

Svaki zaljubljen par koristi svaku priliku da ima seks, ali to važi samo za period zaljubljenosti – nemoguće je da dvoje ljudi celog zajedničkog života ima seks svakog dana. Dakle, sa partnerom ćeš uspostaviti onu dinamiku seksulanog života, koja vama odgovara. Ponekad ćete praviti kompromise i upuštati se u seks i onda kad niste baš raspoloženi, ponekad ćete biti inspirisani i strastveni, a biće i perioda kada prosto nećete imati ni snage ni volje za seks. Srećni parovi su oni koji održavaju razumevanje i povezanost, prolazeći kroz razne periode, dobre, loše, rutinske, izazovne…

Ako ne postižete orgazam, sa vama nešto nije u redu

Nema puno onih srećnica koje lako postižu orgazam i kojima je to prosto spontana posledica uzbuđenja, stimulacije i prepuštanja uživanju. Mnogo veći broj žena mora da se trudi da održi koncentraciju i da prevaziđe napetost, dok se njihovi partneri trude da istraju u nastojanju da im pruže orgazam. Ne morate svaki put da doživite orgazam, da biste uživali u seksu, intimi i bliskosti sa partnerom. Bitno je da se opustite i uživate u onome što se dešava, bez pritiska da to mora imati spektakularnu završnicu. Niste na pozornici i niko vas neće ocenjivati. Smanjite očekivanja i više se igrajte, opuštajte, isprobavajte, pa ćete češće uspevati da postignete orgazam.

Seks ne dolazi u obzir ako nisi depilirana

Mnoge žene se osećaju prosto neuredno ako nisu sveže depilirane, ili glatko obrijane. Ali ako idete redovno na depilaciju, onda znate da dlake moraju malo da izrastu, da bi mogle da se iščupaju iz korena. Vašem partneru to sigurno manje smeta nego vama – a možda on to uopšte i ne zapaža i najverovatnije je da mu ne smeta ni malo. Ako ste raspoloženi za seks, a niste baš uredni, primenite trikove – upalite sveću (pri njenoj mekoj svetlosti koža će vam izgledati sjajno i glatko), a njegove ruke držite zauzetim na nekom glatkom mestu (na njegovo i sopstveno zadovoljstvo) i uživajte bez zadrške.

Odvratno je imati seks za vreme menstruacije

Nije, samo bude malo krvi i to uopšte ne toliko koliko misliš. I uglavnom žene imaju odbojnost prema seksu za vreme krvarenja – muškarcima to najčešće ne smeta. Jedino ako je on baš specijalno osetljiv na krv, pa pobledi i pada mu se u nesvest, ali to je obično slučaj samo kad je u pitanju njegova krv i vađenje krvi kod lekara.

Comments