Hot topics

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Ako ste zainteresovani za studiranje u inostranstvu po američkom sistemu, pruža vam se sjajna prilika za to u komšiluku, na Američkom univerzitetu u Bugarskoj (AUBG). Da biste saznali više o univerzitetu, sistemu i kvalitetu ove vrste studiranja, posetite Impact Hub u Beogradu, u četvrtak, 31. oktobra u 19:30 časova. Imaćete prilike da upoznate dr Dejvida Evansa, vršioca dužnosti predsednika univerziteta, i čujete sve što vas zanima o obrazovanju koje pomenuta institucija nudi.

Copy of KRIS0889 e1572445079279 Steknite obrazovanje po američkom sistemu u komšiluku

AUBG zasniva se na američkom sistemu obrazovanja koji podrazumeva slobodu u izboru predmeta i smerova na specifičan način poznatom kao Liberal Arts, iliti sistem razvijanja slobodnih veština. Program i nastava odvijaju se na engleskom jeziku, a studenti po završetku dobijaju i američku i evropsku diplomu, što im daje slobodu i pruža mogućnost da rade i nastave obrazovanje na oba kontinenta. Univerzitet akredituje ista institucija koja je zadužena i za poznate američke uvierzitete poput Harvarda, Jejla, i čuvenog Instituta za tehnologiju u Masačusetsu.

Tokom četvorogodišnjeg studiranja na univerzitetu, otkrio sam nove akademske horizonte, razvio veštine liderstva, borio se sa uspesima i neuspesima, naučio životne lekcije i stekao broje prijatelje,” kaže Boban Marković, bivši student koji je diplomirao 2014. godine, a sada radi kao analitičar na Institutu za međunarodne finansije u Vošingtonu.”Sada znam da mogu da budem promena koju želim da vidim u svetu.”

Copy of Copy of KRIS1187 e1572445137344 Steknite obrazovanje po američkom sistemu u komšiluku

Na AUBG-u studentima je pružena specifična atmosfera koju čine sjajna akademska struktura ali i šansa da razvijaju veštine koje će im značiti za ceo život, ne samo na profesionalnom planu. Svojim šarenolikim i fleksibilnim programom obrazovanja AUBG priprema mlade ljude za profesije budućnosti. Profesori su iz redova najuspešnijih i dolaze kako iz čuvenih američkih škola, tako i iz Evrope i zapravo celog sveta, što studentima opet pruža uvid i u druge kulture, različite načine učenja i razmišljanja, promovišući jedan globalni koncept edukacije i pripreme za rad i život bilo gde u svetu. Trenutno na univerzitetu studira devetoro mladih iz Srbije, a oko 140 ljudi iz Srbije čini zajednicu bivših AUBG studenata.

Pridružite nam se 31. oktobra i upoznajte neke od bivših studenata koji žive i rade u Srbiji i koji će sa vama podeliti svoje dragoceno iskustvo i odgovoriti na sva vaša pitanja. 


 

Editors choice