Ne dozvolite da vam sitne, svakodnevne nepravde upropaste dan. Radite na tome da na takve stvari ne obraćate pažnju, i dani će vam postati slađi. Ako ste sigurni u sebe i znate da radite pravu stvar, i da pritom nikoga ne ugrožavate, pokušajte da se fokusirate na to, i na taj način ćete se zaštititi od negativnih komentara, saplitanja i kritika dušebrižnika, koji se ni sami ne pridržavaju onoga o čemu drugima sole pamet.

Slika 1 5 septembar Ne obaziri se na svakodnevne sitne nepravde Stepenicama do sreće

Ne obaziri se na svakodnevne, sitne nepravde

Oslonite se na svoje prijatelje i ljude koji vas vole i žele vam dobro. Ostale zaobiđite. Nemate ništa od nerviranja. Samo sebi škodite. Zapitajte se da li je to što vas trenutno tišti zaista vredno, i da li ćete se uopšte sećati toga sledeće nedelje, sledećeg meseca ili godine. Što manje obraćate pažnju na loše stvari, to će vama biti bolje. Ne dajte da vas povređuju oni koji nisu vredni vaše pažnje i da vas bole njihove reči. Preusmerite tu negativnu energiju na nešto pozitivno, što ćete uraditi za sebe, jer je najvažnije da vi postanete bolji i da radite na sebi.

Slika 2 5 septembar Neka vas ne sputavaju los e stvari i los i ljudi Stepenicama do sreće

Neka vas ne sputavaju loše stvari i loši ljudi

Prethodne tekstove iz serijala “Stepenicama do sreće” pročitajte ovde.


Maša Lopičić je diplomirani filolog i novinar. Ljubitelj knjiga, filmova, pasa i visečasovnog kafenisanja s prijateljima. Vizionar i večiti borac protiv vetrenjača i nepravde.

Comments