Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

Osećate da vam je potrebna promena, fali vam motivacija, smatrate da se vaš rad ne vrednuje dovoljno i da ste se zaglavili na jednom mestu, na kome se vrtite u krug. Da biste napravili korak napred (pa sledeći, pa još jedan, i zatim još jedan…) orijentišite se prema postojećim smernicama, koje su smislili oni koji su već iskusili isto što i vi i koji su uspeli da naprave pomak i napreduju u karijeri.

Otkrijte šta tačno želite

Možete želeti da zarađujete milione i da ih trošite na jahte, avione, vile sa bazenima i ekskluzivnu garderobu, prijatno je maštati. Ali, ako to nije realno, maštanja će vas samo frustrirati i fokusirati vašu energiju na ono što nemate, a to je destruktivno. Dakle, šta je ono što realno možete postići, u okvirima u kojima se trenutno nalazite? Sloboda delovanja uvek se odvija u nekim okvirima, pa zato razmislite, da li te okvire možete da proširite, ili da produbite i odakle je najjednostavnije započeti.

Informišite se

Ako se pripremate da pokrenete samostalni projekat, prikupite sve informacije. Razgovarajte sa onima koji se već bave tim poslom, potražite savet od nekog autonomnog savetodavca, razmotrite rizike, napravite biznis plan – uradite sve da biste otkrili što više razloga za i protiv – da biste imali početnu skicu poduhvata u koji se upuštate.

Suočite se sa svojim strahovima

Ukoliko već neko vreme ne uspevate da se odvažite, ili stalno nailazite na neke smetnje i “ne da vam se” porazgovarajte sa saboterom u svojoj glavi. Koja vas to ubeđenja i strahovi koče i teraju da sami sebe podmećete “klipove u točkove”? Suočite se sa svojim strahovima i predrasudama, koje vas sprečavaju da napustite loše plaćen posao koji vam oduzima vreme i životnu energiju, a ne pruža vam mogućnost za napredak, kao ni za pristojan život i sagledajte to u kontekstu kolektivnog nasleđa – to je nasleđeno ubeđenje o sigurnosti, koje diktira da treba da se zaposlite i do penzije ostanete na jednom poslu. Vremena su se promenila, pa je “siguran” posao obično onaj najmanje plaćen, a ako ne rizikujete, nećete ni znati da li ste mogli da uspete. Takođe, budite svesni toga da jedna promena u karijeri ne znači poslednju – pokušajte da usvojite koncept promena kao pozitivan.

Editors choice