Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

Uređenje enterijera: Trendovi koji će dominirati tokom ove decenije

1/2

Osećate da vam je potrebna promena, fali vam motivacija, smatrate da se vaš rad ne vrednuje dovoljno i da ste se zaglavili na jednom mestu, na kome se vrtite u krug. Da biste napravili korak napred (pa sledeći, pa još jedan, i zatim još jedan…) orijentišite se prema postojećim smernicama, koje su smislili oni koji su već iskusili isto što i vi i koji su uspeli da naprave pomak i napreduju u karijeri.

Otkrijte šta tačno želite

Možete želeti da zarađujete milione i da ih trošite na jahte, avione, vile sa bazenima i ekskluzivnu garderobu, prijatno je maštati. Ali, ako to nije realno, maštanja će vas samo frustrirati i fokusirati vašu energiju na ono što nemate, a to je destruktivno. Dakle, šta je ono što realno možete postići, u okvirima u kojima se trenutno nalazite? Sloboda delovanja uvek se odvija u nekim okvirima, pa zato razmislite, da li te okvire možete da proširite, ili da produbite i odakle je najjednostavnije započeti.

Informišite se

Ako se pripremate da pokrenete samostalni projekat, prikupite sve informacije. Razgovarajte sa onima koji se već bave tim poslom, potražite savet od nekog autonomnog savetodavca, razmotrite rizike, napravite biznis plan – uradite sve da biste otkrili što više razloga za i protiv – da biste imali početnu skicu poduhvata u koji se upuštate.

Suočite se sa svojim strahovima

Ukoliko već neko vreme ne uspevate da se odvažite, ili stalno nailazite na neke smetnje i “ne da vam se” porazgovarajte sa saboterom u svojoj glavi. Koja vas to ubeđenja i strahovi koče i teraju da sami sebe podmećete “klipove u točkove”? Suočite se sa svojim strahovima i predrasudama, koje vas sprečavaju da napustite loše plaćen posao koji vam oduzima vreme i životnu energiju, a ne pruža vam mogućnost za napredak, kao ni za pristojan život i sagledajte to u kontekstu kolektivnog nasleđa – to je nasleđeno ubeđenje o sigurnosti, koje diktira da treba da se zaposlite i do penzije ostanete na jednom poslu. Vremena su se promenila, pa je “siguran” posao obično onaj najmanje plaćen, a ako ne rizikujete, nećete ni znati da li ste mogli da uspete. Takođe, budite svesni toga da jedna promena u karijeri ne znači poslednju – pokušajte da usvojite koncept promena kao pozitivan.

Editors choice