Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/2

Osećate da vam je potrebna promena, fali vam motivacija, smatrate da se vaš rad ne vrednuje dovoljno i da ste se zaglavili na jednom mestu, na kome se vrtite u krug. Da biste napravili korak napred (pa sledeći, pa još jedan, i zatim još jedan…) orijentišite se prema postojećim smernicama, koje su smislili oni koji su već iskusili isto što i vi i koji su uspeli da naprave pomak i napreduju u karijeri.

Otkrijte šta tačno želite

Možete želeti da zarađujete milione i da ih trošite na jahte, avione, vile sa bazenima i ekskluzivnu garderobu, prijatno je maštati. Ali, ako to nije realno, maštanja će vas samo frustrirati i fokusirati vašu energiju na ono što nemate, a to je destruktivno. Dakle, šta je ono što realno možete postići, u okvirima u kojima se trenutno nalazite? Sloboda delovanja uvek se odvija u nekim okvirima, pa zato razmislite, da li te okvire možete da proširite, ili da produbite i odakle je najjednostavnije započeti.

Informišite se

Ako se pripremate da pokrenete samostalni projekat, prikupite sve informacije. Razgovarajte sa onima koji se već bave tim poslom, potražite savet od nekog autonomnog savetodavca, razmotrite rizike, napravite biznis plan – uradite sve da biste otkrili što više razloga za i protiv – da biste imali početnu skicu poduhvata u koji se upuštate.

Suočite se sa svojim strahovima

Ukoliko već neko vreme ne uspevate da se odvažite, ili stalno nailazite na neke smetnje i “ne da vam se” porazgovarajte sa saboterom u svojoj glavi. Koja vas to ubeđenja i strahovi koče i teraju da sami sebe podmećete “klipove u točkove”? Suočite se sa svojim strahovima i predrasudama, koje vas sprečavaju da napustite loše plaćen posao koji vam oduzima vreme i životnu energiju, a ne pruža vam mogućnost za napredak, kao ni za pristojan život i sagledajte to u kontekstu kolektivnog nasleđa – to je nasleđeno ubeđenje o sigurnosti, koje diktira da treba da se zaposlite i do penzije ostanete na jednom poslu. Vremena su se promenila, pa je “siguran” posao obično onaj najmanje plaćen, a ako ne rizikujete, nećete ni znati da li ste mogli da uspete. Takođe, budite svesni toga da jedna promena u karijeri ne znači poslednju – pokušajte da usvojite koncept promena kao pozitivan.

Editors choice