Kristijan Lubutin (Christian Louboutin), poreklom iz Francuske, jedan je od najpoznatijih svetskih dizajnera ženske obuće. Njegovu obuću, pored crvenog đona i visoke cene, najčešće karakteriše vrtoglava visina potpetica. Ipak, to ne smeta milionima žena koje sanjaju o barem jednom paru “lubutinki” u svom ormanu.

U skorije vreme, neki su zaključili da je Kristijan Lubutin svoju ljubav prema visokim potpeticama pustio da ode predaleko, dizajniravši baletanke koje imaju potpeticu visine čak 20 cm. Sasvim u skladu sa njegovom izjavom da ne podnosi sam koncept reči komfor, Kristijan nastavlja da svoju obuću gura na viši nivo, kako umetnički tako i bukvalno.

Ipak, ne možemo da se ne zapitamo, da li se ove baletanke uopšte mogu nositi, i ako ne mogu, zašto su onda uopšte kreirane? Odgovor na drugo pitanje jeste da su ove neobične baletanke ukrašene Swarovski kristalima kreirane za prodaju na dobrotvornoj aukciji čiji su prihodi namenjeni Nacionalnom baletu Engleske. Kristijan je kreirao i donirao jedan unikatan komad za ovu aukciju, inspirisan upravo baletom. Osim njega, u ovoj akciji su učestvovali Roksanda Ilinčić, Žil Dekon (Giles Deacon), Erdem i mnogi drugi dizajneri.

A na pitanje da li će ih neko zaista nositi, možda nikada nećemo saznati odgovor. Ipak, dovoljno je to što je njihov kupac, kao i kupac bilo kojeg od ponuđenih artikala, učinio dobro delo svojom donacijom i ujedno u posed dobio divno umetničko delo.

Agent Provocateur english ballet auction Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog Roksanda Illincic english ballet party Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog Moschino english ballet party Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog Kinder Aggugini english ballet party Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog Julien Macdonald english ballet party Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog Jacques Azagury english ballet auction Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog House of Worth english ballet auction Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog Giles Deaconenglish ballet auction Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog Erdem english ballet auction Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog Beatrix Ong english ballet auction Štikla od 20cm nije previše ako postoji pravi razlog

Milica “Venoma” Nedeljković je student ekonomije iz Beograda i autor bloga Venoma’s Fashion Diary. Obožava slatkiše i šoping, a inspiraciju traži na modnim pistama poznatih kreatora. Provodi svoje dane negde između fakulteta, kafića i večite potrage za najnižim cenama i najboljim ponudama u gradu.

Comments