Nema sumnje, Parižanke važe za najbolje obučene žene na svetu. Njihov izgled je postao opsesija pripadnica lepšeg pola širom sveta. O njihovom stilu je napisano toliko tekstova, urađeno toliko detaljnih analiza… Istina je da moda nije jedina sfera u kojoj Francuskinje pokazuju svoje estetsko umeće. Veština dekorisanja enterijera na francuski način zaslužuje posebnu pažnju.

One koje izgledaju sređeno čak i kada idu u prodavnicu, one koje visoke potpetice nose opušteno, a po potrebi glamurozno i ženstveno. Žene koje su nam održale toliko modnih lekcija, imaju šta da nam kažu i o stilizovanju životnog prostora. Pariz će uvek biti na listi prioriteta za sve ljubitelje visoke mode. Svaka od nas sanja da kao skupoceni nakit nosi taj urođeni šarm, nepogrešiv osećaj za modu, i život generalno. Nesumnjivo već poseduješ brojne puškice koje ti pomažu da kroz garderobu i šminku probudiš svoju unutrašnju Parižanku, ali zamisli da pored tvog ormara ceo stan bude uređen po ugledu na ultimativne kraljice stila. Za njih je moda život, a ulaganje u život je dobra investicija. Da li te zanima koje su to velike tajne koje i tvoj dom mogu da pretvore u dizajnerski raj iz nekog pariskog kutka? Hajde da zajedno unesemo chic vibe u svaku prostoriju!

Ima jedna stvar koja olakšava transformaciju tvog životnog prostora, a to je ekonomičnost. Parižanke obožavaju vintage elemente u svom domu. Komadi nameštaja ili sitni detalji poput keramičkih figurica koje imaju dug životni vek poseduju poseban šarm. Tragovi istorije i porodičnih uspomena tvoju kuću ili stan učiniće pravim domom. Francuskinje gaje posebnu vrstu naklonosti prema antičkim stvarima. Pa valjda znaš da one ponosno stare. Ne skrivaju svoje godine, jer znaju da je višedecenijsko iskustvo neprocenjiv životni saradnik. Nemoj me pogrešno razumeti, ne moraš da napraviš muzej antikviteta u stanu ili kući, ali jedno veliko ogledalo sa tragovima korišćenja bi bilo prava mera “istorije”, ili možda stari stočić za kafu koji će te bolje povezati sa tvojim najbližima, dok zajedno pijete topli kofeinski napitak koji si poslužila na njemu.

Comments